İŞKUR TYP 2023 kura sonuçları açıklandı! İşte kura sonucu isim listesi

İŞKUR TYP 2023 kura sonuçları açıklandı! İşte kura sonucu isim listesi

Bu sene de binlerce vatandaş tarafından merak konusu haline gelen İŞKUR TYP kura sonucu çekilmeye başlandı. Kura sonuçları belli oldu!

Her sene olduğu gibi bu sene de gündeme gelen İŞKUR TYP personel alımları gerçekleştirilirken kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağı gibi detaylar da merak ediliyordu. Konu hakkında yapılan açıklama ile birlikte kura çekilişlerinin bugünden itibaren gerçekleştirileceği konuşuluyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu alımların hangi kadroları kapsadığı ve sonuçlarına nereden bakılabileceği gibi konular merak edilmeye başlandı.

Gelen son dakika haberi ile birlikte 203 yılı için İŞKUR TYP kura sonuçlarının açıklandığı öğrenildi. Başvuru yapan ve sonuçlarına ulaşmak isteyen kişiler için gerekli olan detaylar ve sonuç sayfası da duyurularda yer aldı.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI!

Daha önce de yapılan açıklamaya göre bu senenin ilk çeyreği için personel alımlarının gerçekleştirileceği duyuruldu. Başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan şartlar şu şekilde verildi;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

SONUÇLAR AÇIKLANDI!

2023 yılı için merak edilen TYP sonuçlarının İŞKUR tarafından sonuçlarına artık yapılan kura çekilişlerinin ardından ulaşılabileceği duyuruldu. Başvuru yapan kişiler tarafından yakından takip edilen kura sonuçlarına İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI üzerinden ulaşılabileceği ifade edildi.

İŞKUR TYP ÇALIŞMA SÜRELERİ NE KADAR?

Başvurusu onaylanan kişiler tarafından da en çok merak edilen konulardan biri de çalışma süreleri oldu. Yapılan açıklamaya göre kişilerin 6 ay ila 9 ay arasında çalışma sürelerinin bulunduğu öğrenilirken haftalık bazında bakıldığı zaman ise kişiler 45 gün süre ile çalışmaları gerektiği ifade edildi. Bu süreç içerisinde çalışan kişilerin ise İş Kanunu çerçevesinde belirlenen asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı kadar maaş alacakları yapılan duyurular arasında yer aldı.