İŞKUR TYP personel alımı kura çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? 30 Ocak'ta başlıyor!

İŞKUR TYP personel alımı kura çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? 30 Ocak'ta başlıyor!

Binlerce personel alımlarının gerçekleştirileceği İŞKUR TYP personel alımları hakkında merak edilenler devam ediyor! Kura sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen İŞKUR TYP personel alımları hakkında merak edilenlerin artmasının ardından, 2023 yılının ilk çeyreği için personel alım ilanları yayımlanmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da başvuru yapacak olan kişiler tarafından başvuru hakkındaki detaylar da sık sık internet üzerinden arananlara girdi.

Binlerce personelin iş sahibi olabileceği kadroların açıklanmasının hemen ardından ise kişiler tarafından alımların tamamlanması için gerekli olan kura çekilişlerinin ne zaman yapılmaya başlayacağı gibi konular da merak edilmeye başlandı.

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

2023 yılı için 60 binden fazla alım ilanının yayımlanmasının yanı sıra bu alımların devam ettiği pek çok ilin bulunması nedeni ile de başvuru şartları gibi pek çok konu hala merak edilenler arasında yer almaktadır. İŞKUR TYP personel alımları için gerekli olan başvuru şartları şu şekilde verilmiştir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

TYP ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADARDIR?

Başvurusu kabul edilerek kura yöntemi ile belirlenen personellerin çalışma süresi 6 ay ile 9 ay arasında değişiklik göstermektedir. Haftalık bazında bakıldığı zaman ise kişiler 45 gün süre ile çalışabilmektedir. Bu alanda çalışacak olan kişiler maaşlar ise İş Kanunu çerçevesinde belirlenen asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı kadar ücret ödeneceği açıklanmıştır. Yani maaşlar asgari ücrete yapılan zam ile doğru orantıda zamlanmaktadır.

2023 İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gelen bilgilere göre bu senenin ilk çeyreğinde yapılacak olan başvuruların ardından kura çekilişlerinin 30 Ocak tarihinde başlayacağı ifade edilmiştir. Sonuçlar ise hem İŞKUR üzerinden açıklanabildiği gibi hem de Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden de açıklanmaktadır.