İslam Memiş '2024'te dünya bunu konuşacak' diyerek yeni yatırım aracını açıkladı! Altın değil, Dolar değil, Bitcoin değil...

İslam Memiş '2024'te dünya bunu konuşacak' diyerek yeni yatırım aracını açıkladı! Altın değil, Dolar değil, Bitcoin değil...

Piyasalar uzmanı Finansal Analist İslam Memiş piyasaların değerlendirmesini yaptı. Altın, Dolar, Borsa gibi değerlendirmelerin yanı sıra şoke eden açıklamalarda bulundu. Memiş, 'Dünya bunu konuşacak' diyerek yeni yatırım aracını açıkladı.

Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ekonominin ne olacağı, altın, dolar, borsa, kripto para gibi piyasadaki yatırım araçlarının yükselişte mi düşüşte mi olacağı merak ediliyor. Piyasalar uzmanı finansal analist İslam Memiş yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

mtc2mdy4mt-her-dedigi-cikan-islam-memisten-yeni-tahmin-agustos-ayi-bir-sans-1.webp

İslam Memiş '2024'te dünya bunu konuşacak' diyerek yeni yatırım aracını açıkladı! Altın değil, dolar değil, gümüş değil...- Memiş yaşanan depremin ardından daha fazla bekleyemeyeceğini ve erken duyuracağını söyleyerek 'Dünya bunu konuşacak' açıklaması ile yeni yatırım aracının sinyalini verdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Pazartesi günü 9 saat arayla gerçekleşen depremlerin etkisi tüm ülkede hissedildi. 11 ili etkisi altına alan depremlerin bir çok alanda açtığı yaraların yanında ekonomik olarak Türkiye'de nelere sebep olacağı ise adeta vatandaşın merak ettiği en önemli sorular arasında yer aldı

islam-memis-690x450-1-690x450-1.jpg

ALTIN NE OLACAK?

Son günlerde altında yaşanan çalkantılı süreç hakkında açıklamalarda bulunan İslam Memiş FED'in faiz kararı ve Rusya'nın altın rezervi satın almasını belirterek altındaki hareketlilik hakkında altın fiyatlarının yükselişini 'Fed’in yıl içinde faiz indirimine başlayacağı beklentisini artırdığı için dolar geriledi, altın ise yükseldi' şeklinde değerlendirdi.

63ea21fb86b2450c10b62eb1-1.gif

Belirlenen son ÜFE ve TÜFE rakamlarının aylık bazda artması ve yıllık bazda da beklentilerin üzerinde gelmesi ile, Fed’in son toplantıda belirttiği üst üste iki kez daha faiz artışına gidebileceği beklentisini artırdı. Dolar endeksi bu beklentilerle 104,60 seviyesine çıkarken ABD 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 3,92 ile Kasım ayı sonrası en yüksek seviyeye çıktı. 10 yıllık tahvil faizi Ekim ayında yüzde 4,33’e çıkarak 2008 yılı sonrası adeta zirvelere yükseldi.

DOLAR 25 OLUR MU?

Dolar kuru geçtiğimiz günlerde depreminde etkisi ile birlikte adeta 19,30 seviyelerine fırlayarak tarihin zirvesini görmüş ve hemen aynı gün içerisinde 18,85 seviyelerine ani bir biçimde geriletilmişti.

13484087-1200x824.webp

Bu aşamada en merak edilen sorun dolar yatırımcııları için 30'un üstünü görüp göremeyeceği oldu. Merkez Bankasının yıl boyu tahminine göre doların 23 seviyelerini aşacağı bilinse de 25'in üzerine çıkıp çıkmayacağını ön görmek henüz bilinmese de Piyasalar uzmanı Memiş'ten ilginç bir açıklama geldi. 2024 yılına girerken dünyanın yeni bir yatırım aracını konuşacağını vurguladı.

2024'TE DÜNYA BUNU KONUŞACAK

Sosyal Medya hesabından yatırımcılara seslenen İslam Memiş, ‘Sizi bir yatırım aracı ile tanıştıracağım. Sözüm vardı. Deprem felaketi dolayısıyla erken açıklamak istedim. Dünyanın yeni gözdesi KOBALT (Co) olacak. Milletim bu fırsatı değerlendirmeli. 82 bin idi, 35.395’ten kapanış yaptı. 2023-2024’te dünya bunu konuşacak’ şeklinde bir açıklama yaparak piyasada adeta merak uyandırdı. Peki Kobalt nedir? İşte yanıtı...

kobalt.jpg

KOBALT (CO) NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Kobalt değerli bir metal elementtir. Kobalt 1773 yılında Georg Brandt tarafından ilk kez keşfedilen Kobalt'ın Atom numarası 27, simgesi Co, atom ağırlığı ise 58.9332 g/mol'dür. "Kobalt" iki ya da fazla bileşenli toz metallerin yapıştırılmasında ve kesici takımlarda kullanılır. Co(OH)3 ısıtılarak Co2O3 oksidine dönüştürülür. Daha sonra bu oksit karbon ile indirgenerek saf kobalt elde edilir.