İsrailli liderden küstah çıkış

İsrailli liderden küstah çıkış

Muhalefetteki Yeş Adit Partisi’nin lideri Yair Lapid, “Kürt Devleti kurulmasını destekleyelim… Ermeni soykırımını tanıyalım”

Bir önceki hükümette maliye bakanlığı görevini yürüten ve şimdi muhalefetteki Yeş Adit Partisi’nin lideri olan Yair Lapid, İsrail hükümetinin “bir Kürt devletinin kurulmasını desteklemesi” ve “Ermeni soykırımını tanıması” gerektiğini söyledi.

İsrail basınına yansıyan haberlere göre Tel Aviv'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Lapid, şöyle konuştu:

“Her seferinde bizi daha sert bir şekilde tekmeleyen Türklere kendimizi sevdirmeye çalışmaktan vazgeçme zamanı geldi. Artık şunu dememiz lazım: Tamam, anlıyoruz. Şimdi biz de kendi politikalarımızı uygulamak zorundayız.

Şu andan itibaren bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasını destekliyoruz. Ermeni soykırımını tanımamız gerekiyor. Türkiye ile ilişkilerimiz iyiyken yapmadığımız her şeyi şimdi yapmalıyız.”

İsrail'in Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğalgaz satmayı planladığı boru hattı fikrinden de vazgeçmesi gerektiğini belirten Lapid, şunları kaydetti:

“İsrail kendisine karşı düşmanca hedefleri olan bir müşteriye bağımlı hale gelmesine müsaade edemez. Türkler, bize her zaman tekme atacaklarını ve bizim de her seferinde daha fazla tekme istemeye devam edemeyeceğimizi bilmek zorundalar.”