İstanbul'da Minibüs Devrimi: Artık İstanbulkart ile Ödeme Yapılıyor!

İstanbul'da Minibüs Devrimi: Artık İstanbulkart ile Ödeme Yapılıyor!

İstanbul'da minibüslerde de İstanbulkart dönemi başladı! Arnavutköy'de pilot uygulaması başlayan proje ile minibüslerde de aktarma, ücretsiz ve indirim avantajlarından yararlanabileceksiniz.

İstanbul'da toplu taşımada yeni bir dönem başladı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilen 'Ücret Entegrasyon Projesi' ile minibüslerde de İstanbulkart ile ödeme yapılabilecek. İlk etapta Arnavutköy ilçesinde başlayan uygulama, kısa sürede tüm İstanbul'a yayılacak.

Projenin Kapsamı:

Pilot uygulaması Arnavutköy'de başlayan proje kapsamında ilk etapta 17+1 koltuk kapasitesindeki 9 minibüs İstanbulkart ile ödeme sistemine entegre edildi. Projenin tamamlanması ile birlikte İstanbul'daki tüm minibüslerde İstanbulkart ile ödeme yapılabilecek.

Projenin Faydaları:

  • Minibüslerde de aktarma, ücretsiz ve indirim avantajlarından yararlanmak mümkün olacak.
  • Toplu taşımada daha hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sağlanacak.
  • Ulaşım esnafının gelirleri artacak.
  • İstanbul'un trafik sorunu hafifleyecek.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün'ün Değerlendirmesi:

İstanbul'un en önemli sorununun ulaşım olduğunu vurgulayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, şunları söyledi:

"Minibüslerde ücret entegrasyonunu sağlayan bu proje ile İstanbul ulaşımı için önemli bir dönüşümü başlatıyoruz. Kurduğumuz altyapı sistemini İstanbul’un genelinde kurgulayacağız. İBB olarak hem İstanbul halkına konforlu entegre bir ulaşım hizmeti vermek hem de ulaşım esnafının sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.

Artık minibüsler de raylı sistemle, deniz yoluyla, otobüsle tam entegre olacak. Böylece toplu taşımada geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajları minibüslerde de geçerli olacak. Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler İBB tarafından sübvanse edilecek. Arnavutköy başta olmak üzere tüm İstanbul için hayırlı olsun."

Sonuç:

İstanbul'da minibüslerde İstanbulkart ile ödeme imkanı sunan Ücret Entegrasyon Projesi, şehrin ulaşımında önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor. Projenin tamamlanması ile birlikte İstanbul'da toplu taşımada tam entegrasyon sağlanacak ve bu durum hem vatandaşlara hem de ulaşım esnafına birçok fayda sağlayacak.

Ek Bilgiler:

  • Proje kapsamında Arnavutköy'de şu hatlar İstanbulkart ile ödeme sistemine entegre edildi: ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8 ARN9, ARN10 ve ARN11.
  • Projenin tüm İstanbul'a yayılması için çalışmalar devam ediyor.