İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden işe alım ilanı yayımlandı! İşte şartlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden işe alım ilanı yayımlandı! İşte şartlar

Akademik kadrolar yapılan alımlar devam ediyor. Yeni alım yapacağını duyuran İzmir Ekonomi Üniversitesi, ilan yayınladı. İşte İzmir Ekonomi Üniversitesi işe alım ilan detayları…

Kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği işe alımların yanı sıra devlet ve vakıf üniversiteleri ile özel üniversitelerinin de alımları sıklaştı. Özellikle akademik kadroda açık olduğu görülen üniversitelerden işe alım ilanları peş peşe gelirken, işe alım ilanı yayımlayan son üniversite İzmir Ekonomi Üniversitesi oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi, kaç akademik personel alacağını ve istenilen belge ve şartları tek tek duyurdu.

Resmi Gazete’de yayımladığı ilanda; “Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 09.11.2018 tarih ve 30590 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Öğretim Üyeliği Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği’nin’ ilgili maddeleri uyarınca aşağıda nitelikleri belirtilen kadrolara Öğretim Görevlisi/Araştırma Görevlisi alınacaktır” ifadeleriyle ilan yayımlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi, yayımladığı ilanla birlikte alınacak akademik personelin hangi yönetmelik şartlara tabi tutulacağını bildirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi ilanının devamında, başvuru tarihlerine ilişkin de bilgi verdi.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NE BAŞVURULAR BAŞLADI

izmir-ekonomi-universitesinden-ise-alim-ilani-yayimlandi-iste-sartlar-2.jpg

Açık kadroların olduğu fakülte dekanlığı ya da yüksekokul müdürlüğüne başvuruları kabul edecek olan İzmir Ekonomi Üniversitesi, başvuruları 27 Şubat 2023 tarihi itibariyle başlattı. Hem şahsen hem de posta yoluyla yapılan başvuruları kabul edecek olan İzmir Ekonomi Üniversitesi, e-Posta başvurularının geçersiz sayılacağının altını çizdi. Şartlara ve boş kadrolara ilişkin ilanın resmi sitesinden görülebileceğini belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi, alım yapacağı 4 öğretim görevlisi ve 9 araştırma görevlisi için başvuruların 13 Şubat’a kadar devam edeceğini duyurdu.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ, İSTEDİĞİ BELGELERİ AÇIKLADI

Pozisyona göre değişen şartlar ile alım yapacak olan İzmir Ekonomi Üniversitesi, istenilecek belgelere ilişkin de bilgi verdi. Bu kapsamda her pozisyon için başvuru dilekçesi ile birlikte YÖK formatında özgeçmiş isteyen İzmir Ekonomi Üniversitesi, ALES ve YDS belgesine ek olarak, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmakta olanların çalıştıklarına dair belge talep edeceğini duyurdu.

Tüm bunlara ek olarak onaylı diplomaları talep eden İzmir Ekonomi Üniversitesi not dökümlerini gösteren hem lisans hem de lisans üstü transkripleri isterken; aynı zamanda öğretim görevlileri için çalışma belgesi de isteyeceğini belirtti. Tüm adaylardan nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf gibi belgeleri de isteyen İzmir Ekonomi Üniversitesi, erkek adayların askerlik durumlarına ilişkin belgeyi de başvuru evrakları arasına eklenmesini talep etti.