Kandil bu yürüyüşü çok sevdi! CHP’de aranan bölücü damar bulundu

Kandil bu yürüyüşü çok sevdi! CHP’de aranan bölücü damar bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul yürüyüşüne HDP’den sonra Kandil’den de destek geldi. Terör örgütünün Kandil’deki ele başlarından Mustafa Karasu, CHP’nin içindeki bölücü damara ulusalcı kılıfı giydirerek, 'CHP içinde de ulusalcı olan, a

AK PARTİ’YE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Mustafa Karasu, CHP’nin içindeki sözde demokratik ulusalcı kanatla AK Parti’ye karşı işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. “CHP’nin içinde böyle bir damar vardır” diyen ele başı Mustafa Karasu, şunları söyledi:

“Ulusalcılar eğer  Erdoğan’ın yeni kurucu lider, AKP’nin yeni kurucu parti olarak Türkiye’de hegemonik bir sistem kurmasını istemiyorlarsa  buna karşı  Kürtler dahil tüm demokratik güçlerle demokrasi mücadelesi verirler. Kendisine ulusalcı diyenler eğer demokratik ulusal bir zihniyet, politika ve yaklaşımı  içine girerlerse o zaman  gerçekten de Türk ulusuna da Türkiye halklarına da demokratik ulusallık içinde bir arada yaşayacak halklara da hizmet etmiş olurlar.” 

 

VER ÖZERKLİĞİ AL DESTEĞİ

CHP’nin Kandil ile ittifak yapması halinde Türkiye’nin Ortadoğu’ya örnek olacağına öne süren Karasu sözlerini şöyle tamamladı:

“Ulusalcılık Demokratik Ulusalcılığa evrilirse Türkiye’de çok şey değişebilir. Kürtler diğer halklarla birlikte  demokrasi mücadelesi içine girerler ve  halkların kardeşliği temelinde  tüm halklardan kendi kimliği ve kültürleriyle yerel demokrasi temelinde demokratik özerkliğe kavuşacakları bir Türkiye’yi yaratabilirler. Türkiye’nin şu anda ihtiyacı olduğu şey demokratik ulusalcılıktır”

AVAZTURK-Kürşat Türkdoğan