Kandil'den isyan çağrısı! Son çırpınış...

Kandil'den isyan çağrısı! Son çırpınış...

Hendeklere gömülen terör örgütü PKK, son bir umutla nevruza sarıldı. Kandil, nevruz kutlamaları için "isyan" çağrısı yapma kararı aldı. İsyan çağrısına da destek bulamayan kandil, hem vatandaşları hem de cezaevindeki teröristleri tehdit etmeye başladı.

Terör örgütü PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır içi ve dışı operasyonlarıyla büyük kayıplar verdi. Örgüt, kırsalda ve şehirlerde etkisini yitirdi. HDP’li belediyelere kayyum atanmasıyla lojistik desteği kesilen PKK, hendek savaşlarıyla da halkın tepkisini çekti. Tutuklanan HDP’li yönetici ve vekiller de örgütün siyasi ayağını zayıflattı. PKK, bu durumda canlı bomba ve bombalı araç eylemleriyle şehirleri kana bulamaya çalıştı ancak güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla bu eylemler de engellendi.

PKK, nevruzda isyan çağrısı yaptı

Terör örgütü PKK, son çare olarak nevruz kutlamalarını fırsat bilerek isyan çağrısı yaptı. Kandil, nevruzda halkı sokağa dökerek devlete karşı ayaklanmaya çağırdı. Ancak bu çağrıya da halktan destek gelmedi. HDP’nin İstanbul Yenikapı’da düzenlediği nevruz kutlamasında terörist başı Abdullah Öcalan için sloganlar atıldı ancak katılım düşük oldu. HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti bayraklarıyla meydana çıkarken, CHP ve İYİ Parti’nin de HDP ile görüşmeleri tepki çekti.

PKK, vatandaşları ve mahkumları tehdit ediyor

Terör örgütü PKK, halktan ve milislerden yeterli desteği alamayınca tehditlere başvurdu. Örgüt, bölgede yaşayan vatandaşları baskı altına alarak nevruza katılmaya zorladı. Ayrıca, bazı milisleri güvenlik güçlerine ihbar etti. PKK, aynı zamanda cezaevlerindeki teröristleri de açlık grevine zorladı. Eyleme katılmayan teröristlerin ailelerini öldürmekle tehdit eden PKK, bu şekilde aileleri rehin almaya çalıştı. Ancak bu tehditlere rağmen 48 cezaevinden sadece 245 tutuklu ve hükümlü eyleme katıldı.