Kandilli Rasathanesi Kahramanmaraş depreminin boyutunu 7.7 olarak revize etti!

Kandilli Rasathanesi Kahramanmaraş depreminin boyutunu 7.7 olarak revize etti!

Bugün sabah saatlerinde gerçekleşen 7.4 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depreminin ardından Kandilli Rasathanesi tarafından depremin boyutu 7.7 olarak revize edildi.

Bugün saat 04.17'de gerçekleşen Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye genelinde etkilenen 10 il için arama kurtarma ve yardım çalışmaları başlatıldı. Pek çok ilde hissedilen depremin ardından 100 artçı deprem meydana geldiği açıklanırken can kaybının da son olarak 284 olduğu açıklandı. 2 bin 323 vatandaşımızın yaşanan depremin ardından yaralı olarak kurtarıldığı ve hastanelerde tedavisinin de sürdüğü ifade edildi.

Gelen son bilgilere göre Gaziantep'te 80, Kahramanmaraş'ta 70, Malatya'da 47, Osmaniye'de 20, Şanlıurfa'da 18, Diyarbakır'da 14, Adıyaman'da 13, Adana'da 10, Kilis'te 8, Hatay'da 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Deprem bölgeleri için Türkiye genelinde seferberlik ilan edilirken yıkılan bin 710 binada enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için de çalışmalar başlatıldı.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ REVİZE EDİLDİ!

Depremin yaşandığı andan bu yana Kandilli Rasathanesi tarafından yaşanan bu depremin boyutunun 7.4 olduğu ifade edilirken yapılan son açıklama ile birlikte yaşanan depremin boyutunun 7.7 olarak güncellendiği öğrenildi.

10 kentin etkilendiği bu depremde 1999 depreminin ardından yaşanan en büyük depremin bu sabah yaşanan Kahramanmaraş depreminin olduğu ifade edildi. Burada yaşanan depremin ardından sağ olarak kurtarılan depremzedelerin ise havanın soğuk olması nedeni ile oldukça zorluk yaşadıklarını, yemeklerinin de bulunmadığını ifade etti.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre deprem bölgelerde bulunan kişilerin kesinlikle binalara geri dönmemesi gerektiği, güvenli alanlarda kalması gerektiği, yıkılabilecek olan binaların önlerinde bulunmamanın da önemli olduğu ifade edildi. Konuya ilişkin yapılan bir diğer açıklama da depremzedelere yardımcı olmak için trafiğin de yoğun olmaması gerektiği, gereksiz hiçbir şekilde araçların trafikte bulunmamasının önemli olduğu üzerineydi.