Karar az önce alındı! Bugün itibariyle durduruldu işlem yapılamayacak

Karar az önce alındı! Bugün itibariyle durduruldu işlem yapılamayacak

Türkiye'de yaşanan doğal afet sonrası borsada yaşanan gelişmeler sonrasında artan tepkiler ile beraber bugün Borsa İstanbul'da tüm işlemlerin durdurulduğu belirtildi.

Karar az önce alındı! Bugün itibariyle durduruldu işlem yapılamayacak - Türkiye'de yaşanan doğal afet sonrası borsada yaşanan gelişmeler sonrasında artan tepkiler ile beraber bugün Borsa İstanbul'da tüm işlemlerin durdurulduğu belirtildi.

Borsa'da alınan karar gündeme bir anda düştü. Buna göre ise,

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Alınan bu karar sonrasında ise BIST 100 endeksinde düşüşlerin yüzde 5 ve 7 sınırını aşması sonrasında sırasıyla da saat 10.12.01 ve 10.42.31 saatlerinde de Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi çalıştırılmıştı.

Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin 2. kez çalışmasının ardından Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan duyuru ile işlemler tamamen durduruldu.

TEPKİ YAĞMIŞTI

Deprem sonrasında çimento ve beton şirketlerinde yaşanan hisse yükselişleri vatandaşların tepkisini çekerken iktidar kanadı ve muhalefet kanadından da SPK için tepkiler yükselmişti. Bugün itibariyle ise Borsa İstanbul'da tüm işlemler askıya alındı.