Katar Emiri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

Katar Emiri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Thani, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yayınladığı video ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de bu mesajı retweet ederek takipçileriyle paylaştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KATAR'A DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş Arap ülkesinin diplomatik ilişkilerini kestiği Katar'a verdikleri her türlü desteği sürdüreceklerini açıklamıştı.

Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik yaptırımlarını tamamen kaldırmaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz" demişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen, "terörizme destek çıktığı" suçlamasıyla Katar'la ilişkilerini kesme kararı almıştı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programında "Kardeş kavgasının kazananı olmaz" diye konuşan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etmişti;

"Şimdi biz aç veya susuz veyahut da Katar'daki kardeşlerimizin yanında olmak, onlara gıda yardımında bulunmak, onlara gıda ihraç etmek, ilaç vesaire ihraç etmekten dolayı rahatsız olanlar var. Kusura bakmayın, biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

"Katar'da çeşitli hizmetlerle ilgili kurulmuş vakıfları terör örgütü olarak ilan ediyorlar, olmaz böyle bir şey. O vakıfları ben de tanıyorum ve ben de biliyorum. Katar'ın bugüne kadar teröre destek verdiğine şahit olmadım."

Öte yandan Türkiye'den kargo uçaklarıyla gönderilen gıda ürünleri Katar'a ulaşarak raflardaki yerlerini aldı. Bu gelişme marketlerin sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

KATAR'DA TÜRKİYE DUYURUSU: ANONSU DUYAN MARKETE KOŞTU

Suudi arabistan'ın başını çektiği bazı Arap ülkelerinin uyguladığı siyasi ve ekonomik ambargonun ardından Katar, alternatif olarak Türkiye'den gıda ürünü almaya başladı.

MARKETLERİN SLOGANI: TÜRKİYE'DEN HAVA YOLUYLA GELEN ÜRÜNLER

Türkiye'den kargo uçaklarıyla gelen tavuk, yumurta, süt ve yoğurt gibi ürünlerin ulaştığını sosyal medya hesaplarından halka duyuran marketler, raflardaki Türk ürünlerinin altına da "Türkiye'den hava yoluyla gelen ürünler" diye yazdı.