Katar işçi alımları için kapılarını açtı! Ayda 5 bin dolar maaş ile Türk işçi alımı yapacak! Başvuru için geç kalmayın!

Katar işçi alımları için kapılarını açtı! Ayda 5 bin dolar maaş ile Türk işçi alımı yapacak! Başvuru için geç kalmayın!

Vatandaşlar tarafından çalışmak için en çok merak edilen ülkelerden biri haline gelen Katar, son yapılan duyurular ile birlikte yeniden personel alımı için harekete geçtiği öğrenildi.

Özellikle de son dönemde sık sık gündeme gelen yurt dışı personel alımlarının 2023 yılı için gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği merak konusu olmuştu. Konuya ilişkin merak edilenlerin ardından pek çok ülke tarafından personel alımları hakkında yeni ilanlar yayımlanmaya başladı. İşe alımlar için pek çok ilan yayımlayan internet adresinde bu ülkelere yer verilirken yakın zamanda Katar tarafından da personel alımlarının gerçekleştirileceği öğrenildi.

Gelen iddialar doğrultusunda Katar ülkesi tarafından yakın zamanda vasıflı ve vasıfsız olmak üzere personel alımlarının gerçekleştirileceği bilinirken bu alımların Türk işçiler için de olacağı konuşulmaya başladı. Daha önce yaptığı alımlarda da sık sık Türk işçilere yer verildiği bilinirken Türkiye'den de talebin artmaya başladığı gözlemlendi.

KATAR TÜRK İŞÇİ ALIMLARINA BAŞLAYACAK!

Ortaya atılan bu iddianın ardından Türkler tarafından da sık sık gündeme getirilen yurt dışında iş imkanlarına bir yenisinin da eklenmiş olduğu görüldü. Hem yurt dışında çalışmak hem de yaşamak isteyen kişiler için oldukça büyük bir fırsat niteliği taşıyan bu alımlara göre başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından hangi şartların ve belgelerin gerekli olduğu merak konusu oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yayımlanan ilanlara göre şirketler tarafından talep edilen bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar işe ve yayımlayan şirkete göre değişiklik gösterse de genel olarak yurt dışındaki iş ilanlarına başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi;

  • Temel düzeyde olsa dahi İngilizce bilmek,
  • Özellikle Ortadoğu ülkelerinde daha kolay bir şekilde iş bulabilmek için Arapça bilmek,
  • Pasaport ve çalışma izni gibi belgelerin tam olması,
  • Her türlü iklim koşullarına uygun yaşayabilmek şartlarını sağlaması gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELERDİR?

Öncelikle bu belgeler hem ülkeye hem de yine şirkete göre değişiklik göstermektedir. Başvuru esnasında pek çok belge gerekse de başlıca belgelerin,

  • Ticaret Sicil Gazetesi örneği
  • Uygun Görüş Belgesi
  • İş Alındı Belgesi şeklinde olduğu ifade edilmiştir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

2023 yılı için yapılacak olan bu alımların yakın zamanda gerçekleştirileceğinin bilinmesinin ardından kişilerin bu alımları yayımlayan internet sitelerini sıklıkla takip etmesinin gerekli olduğu öğrenildi. İlanlar gelmeye başladıkça Avaz Türk olarak bizler de paylaşımlara devam edeceğiz.