Kemal Bey'e hemşeri fırçası! 'Yoldan geçene koltuk verdin'

Kemal Bey'e hemşeri fırçası! 'Yoldan geçene koltuk verdin'

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın kaderinin oylandığı Parti Meclisi toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fırça yediği ortaya çıktı. Toplantıda söz alan Kılıçdaroğlu'nun hemşerisi Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP yönetimine gelişi g

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın kaderinin oylandığı Parti Meclisi toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fırça yediği ortaya çıktı. Toplantıda söz alan Kılıçdaroğlu'nun hemşerisi Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP yönetimine gelişi güzel isimlerin getirildiğini belirterek, ‘Yoldan geçeni MYK'ya aldın’ dedi.

FENA KAPIŞTILAR

Edinilen bilgilere göre, CHP'nin PM toplantısında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. En sert sözler ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemşerisi Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi. CHP Genel Başkanlık koltuğunu bırakan Selin Sayek Böke'nin istifasının konuşulduğu toplantıda konuşan Gürsel Erol'un hedefinde Kılıçdaroğlu'nun olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin yönetimine getirilen kişilerde ilkesiz davranmakla suçlayan Erol'un, "Yoldan geçeni CHP'ye alıyorsunuz. Bununla da kalmayıp MYK'da görevlendiriyorsunuz. Sonuç da bu oluyor " diye konuştu.

BAYKAL DA İHRAÇ EDİLSİN

Öte yandan toplantıda konuşan İstanbul Milletvekili Eren Erdem de  Selin Sayek böke7yi eleştirirken sert ifadeler kullandı. Fikri Sağlar'ın tedbirli olarak ihraç istemiyle disiplin kuruluna gönderme kararının MYK'da oy birliği ile alındığına vurgu yapan Erdem, "Alınan her karar da onun da imzası var. Şimdi kalkıp bu karara karşı olduğun söylüyor" dedi.

Eren Erdem, CHP'nin tüzük ve programına uymayan kişinin sadece Fikri Sağlar olmadığını söylerken, isim vermeden isyan bayrağı açan Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve Selin Sayek Böke'ye de aynı yaptırımların uygulanması gerektiğini söyledi. Erdem, "Parti suçu varsa. Disiplin mekanizması ayrım yapılmadan herkese uygulanmalı" diye konuştu.

AVAZTURK/Ali Çavuş