Kilo vermek isteyenlerin dikkatine, bu kürden daha etkilisi yok!

Kilo vermek isteyenlerin dikkatine, bu kürden daha etkilisi yok!

Kilo vermek isteyenlerin yağ yakımını hızlandırmak için destek alabileceği pek çok kür bulunuyor. Son zamanlarda ceviz suyu kürü bunların en popüleri.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için düzenli bir beslenme programını takip etmek, tüm uzmanların ortak görüşü olsa da bu yeterli değil. Başka bir deyişle, uzmanlar; sağlıklı bir kilo vermenin mutlaka hareketli bir yaşam ya da sporla desteklenmesini tavsiye ediyor. Metabolizması düşük olanlar için ise, bazı kürler uzmanlarca tavsiye edilen yağ yakıcılar arasında yer alıyor.

Uzmanların sıklıkla yenilediği, kilo verme hızının kişinin metabolizma hızıyla doğru orantıda olduğu oluyor. Yani ‘su içsem yarıyor’ diyenler, aslında metabolizma hızı düşük olan kişiler olmaları nedeniyle yağ yakımını daha geç gerçekleştiriyor. Bu noktada pek çok kürden destek alarak, yağ yakım hızını artırmak mümkün. Hiç kuşkusuz bunlardan birisi de ceviz kürü. Peki, ceviz kürü nasıl yapılır, nasıl kullanılır, kaç kilo verdirir? İşte tüm detaylar…

CEVİZ SUYU KÜRÜ YAPIMI

kilo-vermek-isteyenlerin-dikkatine-bu-kurden-daha-etkilisi-yok.png

Ceviz kürü, iki farklı malzemenin kolayca bir araya getirilerek yapıldığı için her zaman ulaşılabilecek bir kür olmasıyla dikkat çekiyor. Cevizin içerisindeki yüksek protein ve omega-3 yağları, diyet sürecinde kişiyi besleyen ve daha çok tutan özelliğe sahip olan bu kürün aynı zamanda yağ yakımını kolaylaştırmasını da sağlıyor. İlk olarak, cevizleri soymak ve ezilmemiş halde bir bardak suda bekletmek gerekiyor. Geceden hazırlayacağınız bu kürü bekletmek, cevizlerin içindeki vitamin ve minerallerin suya daha hızlı geçmesini sağlıyor. Ertesi sabah, cevizleri sudan çıkarmak ve ceviz suyunu karıştırdıktan sonra, aç karnına içmek gerekiyor. Kalan su, gün içerisinde belirli aralıklarla tüketilebilir. Fazlası mide rahatsızlığına yol açabilecek olan ceviz suyunun düzenli ve kontrollü bir şekilde tüketilmesi öneriliyor.

CEVİZ SUYU KÜRÜ FAYDALARI

Ceviz kürünün birçok faydası bulunuyor. Elbette bunlardan ilki, yağ yakımını hızlandıracak ve önceliği yağ yakımına verecek olan protein içermesi. Kilo vermeyi destekleyen bu kür, adet dönemindeki düzensizlikleri ve sancıları giderebildiği için hormonlar noktasında da son derece faydalı oluyor. Uykusuzluk sorunu yaşayanlara da iyi gelen ceviz kürü, kan şekeri düzenleyicisi olarak da sıklıkla tavsiye ediliyor. Enerji veren ceviz kürünün bir başka faydası ise, cilt sağlığını koruması ve yaşlanmayı geciktirmesi. Son olarak; karaciğeri güçlendirmek, kas yapmak, kansere karşı koruyucu önlem almak ya da damar tıkanıkları ile mücadele etmek isteyenler de bu kürden faydalanabilir. Öte yandan uzmanlar, sabah uyanınca ceviz küründen yalnızca 3 yudum içmeyi ve ceviz kürünün içindeki cevizi yemeği öneriyor.