Kırmızı Bültenleri ve Gümrük Sırlarını Mafyaya Sızdırmışlar! 12 İlde Büyük Temizlik

Kırmızı Bültenleri ve Gümrük Sırlarını Mafyaya Sızdırmışlar! 12 İlde Büyük Temizlik

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni nesil suç örgütlerine kritik devlet verilerini ve gizli istihbarat bilgilerini sızdıran kirli ilişki ağlarına yönelik 12 ilde dev bir operasyon başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni nesil suç örgütlerine kritik devlet verilerini ve gizli istihbarat bilgilerini sızdıran kirli ilişki ağlarına yönelik 12 ilde dev bir operasyon başlatıldığını duyurdu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturmada; aralarında polisler, gümrük muhafaza müdür yardımcısı, avukatlar ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 50 köstebek şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Kirli İlişki Ağı Deşifre Oldu: Devletin Sırlarını Mafyaya Satmışlar

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından büyük bir gizlilikle yürütülen teknik ve fiziki takip, suç örgütlerinin devlet kurumlarının kılcal damarlarına kadar uzanan köstebek ağını gün yüzüne çıkardı. Görevlerini kötüye kullanarak suç örgütü yönetici ve üyelerine alan açmaya çalışan, devletin en mahrem sistemlerindeki bilgileri menfaat karşılığı sızdıran kamu görevlileri tek tek tespit edildi.

Yürütülen soruşturma dosyasına göre, deşifre olan şüphelilerin suç örgütlerine aktardığı kritik devlet verileri arasında şunlar yer alıyor:

  • Kişilerin gizli suç, aranma ve emniyet yakalama kayıtları,

  • Uluslararası seviyede aranan şahıslara ait kırmızı bülten bilgileri,

  • Uyap ve emniyet sistemleri üzerinden yapılan araç kayıt sorgulamaları,

  • Stratejik öneme sahip sınır kapılarındaki gümrük geçiş ve lojistik takip bilgileri.

12 İlde Eş Zamanlı Düğmeye Basıldı: Meslek Grupları Şoke Etti

Elde edilen somut delillerin ardından operasyon için düğmeye basan emniyet güçleri; İstanbul merkezli olmak üzere Muğla, Bursa, Edirne, Çanakkale, Sivas, Tekirdağ, Diyarbakır, İzmir, Balıkesir, Ankara ve Kayseri'nin de aralarında bulunduğu toplam 12 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı şafak baskınları gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 50 şüphelinin kurumsal dağılımı ve meslek grupları, ihanetin boyutunu gözler önüne serdi. Gözaltına alınanlar arasında; 10 polis memuru, 15 gümrük muhafaza memuru, 1 gümrük muhafaza müdür yardımcısı, 2 denetimli serbestlik memuru, 1 zabıt katibi ve kirli trafiği koordine ettiği ileri sürülen 2 avukat yer aldı.

Operasyonun ardından çok net ve kararlı mesajlar veren Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamu gücünün ve devlet imkanlarının şahsi ya da örgütsel çıkarlar için kullanılmasına asla müsaade edilmeyeceğini vurguladı. Bakan Gürlek, "Devletin imkânlarını suç örgütlerinin hizmetine sunmaya, kamu görevinin vakarını ve milletimizin devlete olan güvenini zedelemeye yeltenen kimseye müsamaha gösterilmeyecek; kamu gücünü kişisel ya da örgütsel çıkarlar için kullanmaya teşebbüs eden hakkında adli işlemler gecikmeksizin tesis edilecektir. Türkiye Yüzyılı’nda hukuk devletinin gücünü, suç örgütlerinin karşısında en kararlı şekilde göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak operasyonu yürüten adli ve emniyet birimlerine teşekkür etti.