Kocaeli'de ulaşım ücretlerine zam geldi

Kocaeli'de ulaşım ücretlerine zam geldi

Türkiye'de bugün gündeme düşen son dakika gelişmelerine göre Kocaeli'de UKOME toplantısında şehit içi otobüs bilet ücretlerine zam geldi.

Kocaeli'de ulaşım ücretlerine zam geldi - Türkiye'de bugün gündeme düşen son dakika gelişmelerine göre Kocaeli'de UKOME toplantısında şehit içi otobüs bilet ücretlerine zam geldi. Gündemde yer alan haberlere göre toplu taşıma ücretlerine ortalama yüzde 23 oranında zam yapılırken otobüslerde 6,50 TL olan tam biniş ücretleri 8 TL'ye yükseldi.

Tramvay ücretlerine de zam gelirken tam biniş 5 TL'den 6,5 TL'ye ve indirimli biniş ücreti ise yüzde 12 zam ile birlikte 3,80 TL'den 4,25 TL'ye çıktı. Şehirde ki deniz ulaşımlarında da yüzde 23 zam sonrası tam biniş 7,75 TL'den 9,50 TL'ye ve indirimli biniş ise yüzde 9 zam ile birlikte 5,75 TL'den 6,25 TL'ye yükseldi.

Ülke genelinde gerçekleştirilen toplantılarda; abonman kart uygulamalarının başlatılacağı ve öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü vatandaşların da ulaşım giderlerini azaltmak adına 1 Mart tarihinden itibaren 60 aylık abonman kartı kullanmaya başlaması beklenmekte. Bu doğrultuda abonman kartları öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü vatandaşlar kullanabilirken mevcut indirimli kartlara da TL gibi bakiye yüklemeleri gerçekleştirilerek; belediye, özel halk otobüsü, tramvay, deniz ulaşım gibi araçlarda da geçerli hale gelecek.

Öğretmen, öğrenci ve 60 yaş üzeri vatandaşların da mevcut kartları ücretsiz olarak İzmit, Gölcük ve Gebze seyahat kart ofislerinden de değiştirilebileceği ifade edildi.