Konya’daki DEAŞ hücre evine nefes kesen operasyon!

Konya’daki DEAŞ hücre evine nefes kesen operasyon!

Konya'da DEAŞ hücre evine nefes kesen operasyon düzenlendi. Özel harekat polisinin sabah saat 05.15'te başlattığı operasyonda öldürülen terörist sayısı 5'e çıktı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri, eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon düzenlendi.

Özel Harekat polisi eşliğinde saat 05.15’te Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi Dudlukır Mevkii’nde daha önceden belirlenen 10 adrese baskın yaptı. Teröristlerin hücre evi olarak kullandığı villada Özel Harekat timleri ile DEAŞ militanları arasında çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmada 1 terörist evin bahçesinde, 2’si çatı katında, 2’si de zemin katta ölü ele geçti. Kurşun sıyrıklarıyla hafif yaralanan 4 polis ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çatışmanın olduğu bölgedeki tüm bağlantılı sokak ve caddeler trafiğe kapandı. O bölgeye yaklaşan araçlar durdurulup arandı. Yaklaşık 2.5 saat süren operasyonun ardından hücre evinde yapılan ilk aramada 1 tabanca, 5 kalaşnikof silah ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Diğer hücre evlerine yapılan baskında teröristlerin gözaltına alınma işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ALINLARINIZDAN ÖPÜYORUM

Çatışmanın sona ermesinin ardından Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, telsizden operasyona katılan polislere teşekkür etti. Şükrü Yaman, “‘Operasyonda görev alan tüm silah arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor, tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Allah devletimizi, milletimizi her türlü musibetten korusun, ayrıca yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Konya’da DEAŞ terör örgütünün hüre evlerine yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü, 2 polis yaralandı.