Kredi kartı kullanımlarına yeni düzenleme! İlk kullanımda şifre istenecek!

Kredi kartı kullanımlarına yeni düzenleme! İlk kullanımda şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı kullanımlarına ilişkin yeni bir karar aldı. Kararda, yaşanan deprem nedeni ile meydana gelen istenmeyen olayların önüne geçilmesi de hedeflendi.

Kredi kartı kullanımlarında, kullanıcılara sunulan temassız özelliği, özellikle pandemi sürecinde oldukça benimsendi ve yaygınlaştı. Bu durum öyle kabul görüldü ki, birçok kredi kartı kullanıcısı artık kredi kartı şifresini hatırlamamaya başladı.

Yaşanan deprem nedeni ile bazı kişilerin depremzedelerimizin eşyalarını yağmalaması gibi istenmeyen ve kabul edilemeyen durumlar yaşandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bu olayları da göz önüne alarak kredi kartı kullanımlarının temassız özelliği için yeni bir karar aldıklarını açıkladı.,

İNSANLAR ŞİFRELERİNİ UNUTUYOR

temassiz-odeme-limit-limiti-teknosafari.webp

Temassız kullanımın, pandemi döneminde hiçbir alanla temas etmek istenmemesi durumunda oldukça pratik ve etkili olduğu göz ardı edilemez. Ancak, kredi kartlarının temassız kullanılabilmesi, bu durumun iyi niyetli olmayan kişiler tarafından da suistimal edilmesine neden olabilmektedir. Bu olaylar ve meydana gelen deprem nedeni ile on ilimizde geçerli olan OHAL ilanının ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yeni bir karar ile kredi kartı sahibinin haberi olmadan, kredi kartı kullanılmasını engelleyecek bir düzenlemeyi devreye soktu. Uygulama, sadece OHAL ilan edilen illerimizde değil tüm ülkemizde geçerli olacak.

BDDK AÇIKLADI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan kara şu şekilde duyuruldu; ‘’Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür.’’ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan bu karar, tüm Türkiye için geçerli olacaktır.