Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! O kişiler borçlarını 6 ay erteleyebilecek!

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! O kişiler borçlarını 6 ay erteleyebilecek!

BDDK tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte depremlerden etkilenen vatandaşların kredi ve kredi kartı borçlarına yönelik ödeme kolaylığı imkanı sunulacağını ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan yeni karar ile birlikte yaklaşık olarak 2 gün önce gerçekleşen depremin ardından 11 ilin etkilediği depremde zarar gören vatandaşların borçlarını ödemelerinde kolaylık sağlanabilmesi için gerekli olan kolaylıkların sağlanacağı ifade edildi. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde depremden zarar gören vatandaşların yeni yapacakları ya da mevcut borçlarının yapılandırma seçeneğinin sunulacağı ifade edildi. Bu seçeneklerin neler olacağı ve nasıl bir ödeme kolaylığı sağlanacağı ise merak konusu oldu.

YENİ KARARLAR AÇIKLANDI!

Konuya ilişkin, depremzedelere yapılan bu yardım ile birlikte Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde bulunan ve depremden zarar gören vatandaşların alınan yeni kararlar ve kapsamlar dahilinde 6 Şubat tarihinden itibaren kredi vadeleri ve taksitlendirme süreçleri için kolaylık sağlanacağı ifade edildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik", "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik" ve "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik" kapsamlarında alınan yeni kararlar bu kapsamda açıklanmış oldu.

6 AY SÜRE İLE ERTELENMESİNE KARAR VERİLDİ!

Alınan bu karar ile birlikte söz konusu olan illerde konut, taşıt ve tüketici kredilerinin vadeleri yerleşik kişilere yeni kullandırılacak veya yeniden yapılandırmaya tabi tutulacağı ifade edildi. Depremden etkilenen vatandaşların bu kapsamda daha öncesinde belirlenen sürelerin kapsam altında bulunmayacağı Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde bulunan vatandaşların bu illerdeki yerleşik üye iş yerlerince kredi kartlarından gerçekleştirilecekleri satımlarda taksitlendirme sürelerinin de bir kat daha fazla artırılacağı ifade edildi.

Bu kapsam dahilinde de alınan yeni kararlar kapsamında deprem bölgesinde bulunana vatandaşların yapacakları harcamaların bu süreçte geri ödeme zorluğu yaşamamaları adına böyle bir kolaylığın sağlanacağı öğrenildi. Alınan karar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından vatandaşlara duyuruldu. Deprem bölgesinde ihtiyacı olan vatandaşların maddi açıdan sıkıntı çekmemesi ve yapacakları harcamalar konusunda endişe duymaması için son dakika bu kararın alınarak ulaştırıldığı ifade edildi.