Kuzey Kore: İsrail'e bedelini ödetiriz

Kuzey Kore: İsrail'e bedelini ödetiriz

Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong Chon, İsrail Savunma Bakanı'nın, liderleri Kim Jong-un hakkında söylediği "çılgın adam" sözüne karşılık İsrail'e gerekli cezanın verileceğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın geçen hafta verdiği bir röportajda, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u Beşşar Esed'e benzeterek, "Bu çılgın adam Esed’in de yakın arkadaşı. Aynı zamanda İranlılar ile de arkadaş. Baktığımızda, Kuzey Kore'den İran'a, Suriye'ye kadar şeytanların bu bölgede toplandıklarını görüyoruz. Kuzey Kore lideri ve Esed gibilerin tek amacı dünyanın düzenini ve huzurunu bozmak” demesine Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong Chon’dan sert tepki geldi.   

Hyon Yong Chon, İsrail Savunma Bakanı Liberman'ın, liderleri hakkında sarfettiği "çılgın adam" sözünden dolayı, İsrail'e gerekli cezayı vereceklerini söyledi. Liberman'ın yaptığı açıklamaları "çirkin ve alçakça" bulduğunu söyleyen Hyon Yong Chon, "Kuzey Kore'nin nükleer füze denemesinde bulunmasının tek nedeni, Amerika'nın saldırı ve provokasyonlarına karşı kendimizi müdafaa etmektir. İsrail, Kuzey Kore ile ilgili konuşmadan önce iki kere düşünmeli. İsrail yıllardır Filistin’deki Müslümanların hakkına tecavüz ederek, haklarını sömürmektedir" ifadelerini kullandı.