Kuzey Kore liderinin kız kardeşinden ABD'ye rest! Bu açık bir savaş ilanıdır!

Kuzey Kore liderinin kız kardeşinden ABD'ye rest! Bu açık bir savaş ilanıdır!

Son dönemlerde gergin ilişkileri ile gündeme gelen Kuzey Kore ve Amerika arasında ipler kopma noktasına geldi. İşte Kuzey Kore- ABD anlaşmazlığına dair detaylar…

Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte dünya ekonomisinde ciddi gerilemeler kayda geçmeye devam ederken farklı ülkeler arasında da gerilimin tırmanması hem ülke vatandaşlarını hem de dünya ekonomilerini korkutmaya başladı. Herkes Amerika ve Çin arasında ciddi bir savaşın patlak vermesini beklerken son dönemlerde Amerika’nın Kuzey Kore ile olan ilişkilerinde gerginliklerin yaşanması, kafaları karıştırdı.

Son dönemlerde birbirleri ile restleşmeye başlayan Amerika ve Kuzey Kore yönetimleri, dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore’nin füzelerini vuracağı söylenen Amerika gerilimi iyice yükseltirken Kuzey Kore’nin nasıl bir karşılık vereceği merak ediliyordu. Merak ile beklenen cevap son dakika açıklaması ile Kim Yo Jong’tan geldi. Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi olan Kim Yo Jong, Amerika’ya açıkça meydan okudu.

“AÇIK BİR SAVAŞ İLANI OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ!”

kuzey-kore-liderinin-kiz-kardesinden-abdye-rest-bu-acik-bir-savas-ilanidir-2.jpg

Güney Kore ile ortak askeri tatbikatlar yürüten Amerika, Kuzey Kore ile ters düşmeye başladı. Kuzey Kore’nin füze denemelerinin Kore Yarımadası’nda tansiyonu iyice artırdığı bilinirken beklenmeyen bir tehdit açıklaması geldi. Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong, ABD’yi resmen tehdit etti.

Güney Kore basınının yapmış olduğu son haberlere dikkat çeken Kim Yo Jong, haberde Hint- Pasifik bölgesinde ABD kuvvetleri komutanının Pasifik’e kıtalararası balistik füze fırlatılması halinde füzeleri hemen vuracaklarını söylediğini duyduğunu belirten Kim Yo Jong, öyle bir durumda o hareketi açık bir savaş ilanı olarak değerlendireceklerini ifade etti.

13 MART’A DİKKAT!

Amerika’nın Kuzey Kore’nin balistik füze testlerine müsaade etmeyeceği, Pasifik Okyanusu’na füze fırlatılması durumunda hemen vuracağı iddiasının ortaya atılması üzerine Amerika’yı resmen tehdit ede Kim Yo Jong, uluslararası basında büyük yankı uyandırdı. Öte yandan gerilimi iyice tırmandıracak bir tez daha ortaya atıldı. 13- 23 Mart tarihleri arasında “Özgürlük Kalkanı” ismi verilmiş olan ortak bir tatbikat yürütecek olan Amerika ve Güney Kore’nin, Kuzey Kore’den gelen misilleme ile karşı karşıya kalabilecekleri ileri sürüldü. Kuzey Kore’nin tatbikat tarihleri arasında yeni balistik füze denemesi gerçekleştirebileceği, böylelikle de gerilimi iyice tırmandırabileceği iddia edildi.