Leyla Halid açlık grevine başlıyor!

Leyla Halid açlık grevine başlıyor!

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi siyasi büro üyesi Leyla Halid, Filistinli tutsakların başlattığı açlık grevi 20. gününde dayanışma çağrısı yaparak kendisi de açlık grevine katılacağını duyurdu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi siyasi büro üyelerinden Leyla Halid, geçtiğimiz gün İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakların 17 Nisan Tutsaklar Günü’nde başlattığı açlık grevine katılacağını duyurarak uluslararası kamuoyuna çağrı yaptı.

Leyla Halid, Filistinli tutsaklara desteğini ve başlayacağı açlık grevini ikamet ettiği Ürdün, Amman’daki tutsaklara destek çadırında Ürdün Demokratik Halklar Birliği Partisi avlusunda ilan etti.

Halid, ”Açlık grevi, tutsakları düşmanla doğrudan yüz yüze getirmiş durumda, ancak boş midenin silahına sahipler” şeklinde konuştu.

Grevi desteklemek için birlik çağrısında bulunan Halid, mahkumların mücadelesinin Filistinlilerin mücadelesine açık bir alternatif olduğunu ifade etti.

“Dönüş hakkını, Filistin’in kurtuluşunu ve Filistin topraklarında demokratik bir Filistin kurulmasını sağlamalıyız” diyen Halid, “İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan kahramanlar için şu andan itibaren ben de greve katılıyorum.” ifadelerini kullandı.

LEYLA HALİD’E DESTEK

Leyla Halid’e bir destek de Antakya, İskenderiye ve Kudüs’ün Katolik Patriği Gregory III. Lahham’dan geldi.

Gregory III. Lahham, geçtiğimiz gün Filistinli tutsaklara destek amaçlı açlık grevine katılacağını açıkladı.

83 yaşındaki Gregory III. Lahham, ”Tutsaklara sözüm, Filistin’e kendinizi kurban edişinizde sizinleyiz” şeklide konuştu.

Filstinli tutsaklarla dayanışma ağı Samidoun İsrail yönetiminin Filistinli tutsakları zorla beslemeye çalıştığı bilgisini verirken greve katılanların sağlık durumlarının kötüye gittiği belirtildi.