LG Display, 17 inç katlanabilir dizüstü bilgisayarlar

LG Display, 17 inç katlanabilir dizüstü bilgisayarlar

LG Display, 17 inç katlanabilir dizüstü bilgisayarlar için OLED panellerin seri üretimine başladığını açıkladı. Bu panel, tandem OLED teknolojisi sayesinde daha uzun ömürlü ve daha parlak bir ekran sunuyor.

LG Display, 17 inç katlanabilir dizüstü bilgisayarlar için OLED panellerin seri üretimine başladığını duyurdu. Bu panel, tandem OLED teknolojisi sayesinde daha uzun ömürlü ve daha parlak bir ekran sunuyor. Ayrıca katlanmış alandaki kırışıklıkları en aza indiren ve ekranı içe doğru katlayan bir yapıya sahip. Ekran, QHD+ çözünürlük, sonsuz kontrast oranı, dokunma desteği ve farklı en boy oranları ile BT ürünleri için ideal bir seçenek olarak görülüyor.

LG Display, BT (bilgi teknolojileri) organik ışık yayan diyot (OLED) pazarını genişletmeyi hedefliyor. Şirket, ayın 24’ünde yakın zamanda ‘17 inç katlanabilir dizüstü bilgisayarlar için OLED panellerin’ seri üretimine başladığını duyurdu.

Tandem OLED teknolojisi

Bu panel, LG Display’in farklı teknolojisi olan tandem OLED cihaz yapısını mevcut otomotiv OLED’inden BT kullanımına uygulayarak ömrünü önemli ölçüde artırmasıyla karakterize edilir. LG Display tarafından sektörde ilk kez 2019 yılında geliştirilen Tandem OLED, iki organik ışık yayan katmanı üst üste koyan ve mevcut ürünlere kıyasla daha uzun kullanım ömrü ve daha yüksek parlaklık gibi üstün dayanıklılık ve performansa sahip bir teknolojidir.

Tandem OLED elemanlarına uygulanan enerjiyi dağıtarak ürün ömrünü arttırdığı için dizüstü bilgisayarlar, monitörler ve tabletler gibi ekran kullanım süresi nispeten uzun olan BT ürünleri için en uygun teknoloji olarak değerlendiriliyor.

Katlanabilir yapı

Mevcut katlanabilir panellerden farklı olarak katlanmış alandaki kırışıklıkları en aza indirecek özel malzemeler uygulanarak panel açıldığında daha pürüzsüz bir ekranın keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Ayrıca ekranı içe doğru katlayan ‘içeriye katlanan’ yapıyla, katlanan kısmın kavisi 3R’ye (yaklaşık 3 mm yarıçaplı bir dairenin kavisi) düşürülerek üst kısmı daha ince bir tasarım oluşturuyor ve ekranın alt kısmı ikiye katlandığında sıkıca tutturulmuş gibi görünüyor.

Geniş ekran

17 inç geniş ekran, QHD+ (2560x1920) çözünürlüğü destekler ve OLED’in benzersiz sonsuz kontrast oranı, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde net, yüksek çözünürlüklü içeriğin keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Ekran tamamen açıldığında, 4:3 en boy oranına sahip 17 inçlik taşınabilir bir monitör veya tablet PC olarak kullanılabiliyor ve videonun sürükleyiciliği en üst düzeye çıkarılıyor. Katlama açısını ayarlayarak, 3:2 ekran oranına sahip 12,3 inçlik bir dizüstü bilgisayar gibi çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz.

Dokunma desteği

Dokunma da desteklenmektedir. Hem parmakla hem de kalemle dokunmayı mümkün kılan yüksek hassasiyetli toplam dokunma çözümüyle donatılmıştır ve performansı artırmak için panele bir dokunma sensörü yerleştirerek, aynı zamanda gerçek bir el ile yazıyormuş gibi hissettiren bir dokunma hissi sağlar.

LG Display’in, 2020 yılında sektörde ilk kez 13,3 inç katlanabilir dizüstü bilgisayarlar için OLED’i ticarileştirerek ve ürün yelpazesini 17 inç katlanabilir dizüstü bilgisayarlar için OLED’e genişleterek BT OLED alanındaki teknolojik liderliğini güçlendirdiği söyleniyor.

LG Display’den bir yetkili, “Tandem OLED ve özel katlama yapıları gibi farklılaştırılmış teknolojilere dayalı çeşitli IT OLED panelleri geliştirerek siparişleri genişleteceğiz” dedi.