Limonu Ev Temizliğe Dahil Edin! Kötü Kokulardan Hemen Arının!

Limonu Ev Temizliğe Dahil Edin! Kötü Kokulardan Hemen Arının!

Doğal bir C vitamini deposu olan limon, sağlıklı bir yaşam için sıklıkla tercih edilmektedir. Vücut sağlığı açısından büyük bir öneme sahip olan limon, cilt bakımı içinde kullanılmaktadır.

Antibakteriyel özelliğe sahip olan limon aynı zamanda, doğal bir C vitamini deposudur. Birçok yemekte ve salatada kullanılan limon, doğal çayların içerisine de eklenerek vücudun ihtiyacı olan C vitamininin temin edilmesi sağlanmaktadır. Limon aynı zamanda, birçok kişi tarafından cilt bakımında da tercih edilmektedir.

Ev temizliklerinde de bazı kişiler tarafından tercih edilen limon, farklı temizlik noktalarında etkili sonuçların alınmasına imkan sunmaktadır. Özellikle buzdolabındaki kötü kokuların giderilmesi için limon kabuğunun tercih edilmesi, mevcut kokuların hızlı bir şekilde giderilmesini sağlamakladır. Aynı zamanda limon, bardaklarda kalan su lekelerinin de kolay bir şekilde giderilmesini sağlamaktadır.

LİMON İLE SU LEKELERİNDEN KURTULUN

limon-ile-su-lekelerinden-kurtulun.webp

Özellikle bardaklarda kalan su lekeleri, yıkama işleminin ardından da bardakların pis bir görünüme sahip olmasına neden olmaktadır. Bu durum birçok kadını oldukça rahatsız etmektedir. Bardakların yıkanmasının ardından limon ile ovalandığında su lekelerinin gittiğini görebilirsiniz. Aynı zamanda, bulaşık süngerine yarım limonun suyu sıkılarak da bardakların yıkanması sağlanabilir. Bu şekilde de bardaklardaki su lekeleri kolay bir şekilde giderilebilir. Aynı zamanda limon, pas lekelerinin giderilmesi için de tercih edilebilir. Bir yemek kaşığı limon suyu ile iki yemek kaşığı tuzu karıştırdıktan sonra macun kıvamına gelen karışım paslı yüzeye sürülür. Birkaç dakika bekletildikten sonra eski bir diş fırçası yardımı ile paslı yüzeyi fırçalanır ve pas lekeleri giderilebilir.

LİMONU BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLETİN

Buzdolabında muhafaza edilen gıdalar çoğu zaman kötü koku oluşumlarında neden olabilmektedir. Bir limonun suyu ile ıslatılan sünger, bir kap içerisine konularak buzdolabında bir gece bekletilmelidir. Ardından, buzdolabındaki kötü kokular giderilecektir. Bulaşık makinesi temizliği için de limon kullanımı sağlanabilir. Bir bardağa sıkılacak birkaç limon suyu, bulaşık makinesinin en alt kısmında yerleştirilerek, durulama programında çalıştırılmalıdır. Bu sayede, bulaşık makinesinde de meydana gelen kötü kokular giderilecektir.