Malatya'da Meydana Gelen 4,4 Büyüklüğündeki Deprem
Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yetkililer, olumsuz bir durum olmadığını bildirirken, AFAD ve ilgili kurumlar hızla harekete geçti.
Malatya'nın Pütürge ilçesinde, yerel saatle 16.19'da 4,4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem, bölgede kısa süreli bir endişe yaratsa da, hızlı müdahale ve yetkililerin açıklamalarıyla vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Bu haber, depremin detaylarını ve yetkililerin açıklamalarını içermekte.
Deprem Detayları
Sarsıntı, yerin yaklaşık 9,6 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün Pütürge olduğunu teyit etti. Bölge halkı, kısa süreli bir panik yaşasa da, kısa sürede normale döndü.
Yetkililerden Açıklamalar
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların derhal saha taraması yapmak üzere yönlendirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, "An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum," dedi.
Malatya Valisi Ersin Yazıcı da, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun rapor edilmediğini bildirdi. Vali Yazıcı, “Hemşehrilerimize geçmiş olsun,” ifadesini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremden etkilenen tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti ve "An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmalarımız devam ediyor," şeklinde konuştu.
Bu deprem, Malatya ve çevresindeki vatandaşlar için endişe verici bir an olsa da, yetkililerin hızlı ve etkin müdahalesi sayesinde herhangi bir zararın önüne geçildi. Bölge halkı, yetkililerin açıklamaları ve ekiplerin titiz çalışmaları sayesinde güvende hissediyor.