Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Feramuz Üstün'den açıklama: Geri duramaz

Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Feramuz Üstün'den açıklama: Geri duramaz

Mansur Yavaş'ın Başdanışmanı Feramuz Üstün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda henüz karar vermediğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Başdanışmanı Feramuz Üstün, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş'ın henüz karar vermediğini söyleyen Üstün, adaylıktan geri duramayacağı görüşünü dile getirdi. Eski AK Parti milletvekili Üstün, Yavaş'a farklı siyasi partilerin seçmenlerinden de destek gelebileceğini savundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tartışmalar sürerken Başdanışmanı Feramuz Üstün'den yeni bir değerlendirme geldi. Eski AK Parti Gümüşhane Milletvekili olan Üstün, Yavaş'ın adaylık konusunda henüz kesin karar vermediğini ancak toplumdan gelen beklentinin arttığını düşündüğünü söyledi.

Sözcü'de yer alan açıklamalarında Üstün, Yavaş'ın adaylık konusundaki yaklaşımını aktarırken kendi görüşlerini de paylaştı.

Feramuz Üstün, Mansur Yavaş'ın adaylık kararını değerlendirdi

Geçtiğimiz hafta Adana'da çeşitli etkinliklere katıldığını belirten Feramuz Üstün, burada kendisine en sık yöneltilen sorulardan birinin Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı olduğunu anlattı.

Anadolu'da birçok kişinin Yavaş'ın kararını beklediğini savunan Üstün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının henüz adaylık konusunda kesin bir karar almadığını söyledi.

Üstün, kendi değerlendirmesini ise "Kendisi şu anda kararını vermiş değil ama bana göre Yavaş'ın aday olmama ihtimali yoktur. Adaylıktan geri duramaz. Yani toplum istiyor, konu kendisinden de çıkmıştır." sözleriyle ifade etti.

Yavaş'ın adaylığa yaklaşımını "vatan görevi" sözleriyle anlattı

Feramuz Üstün, Mansur Yavaş'ın kamu hizmetine yaklaşımını anlatırken adaylık konusunda kendisine atfettiği ifadeleri de paylaştı.

Üstün'ün aktardığına göre Yavaş, hizmet etmeyi bir vatan görevi olarak gördüğünü ve vatandaşlardan böyle bir beklenti gelmesi halinde bunu askerlik görevi gibi değerlendireceğini belirtiyor.

Üstün, Yavaş'ın bu yaklaşımını anlatırken "Eğer vatandaş benden böyle bir şey beklerse, milletin benden böyle bir beklentisi olursa ben bunu askerlik görevi sayarım." sözlerini aktardı.

Üstün, AK Parti seçmeninden de destek gelebileceğini savundu

Mansur Yavaş'ın farklı siyasi görüşlere sahip seçmenlerden destek alabileceğini öne süren Üstün, "Millet sahiplenmiş. Bütün muhalefet partileri, hatta AK Parti'den de destek gelir." dedi.

Karadeniz bölgesine ilişkin gözlemlerini de paylaşan Üstün, AK Parti'nin güçlü olduğu bölgelerde vatandaşların mevcut koşullara yönelik şikayetleri bulunduğunu ileri sürdü.

Üstün, seçmenlerin siyasi çatışmaların artmasını istemediğini savunarak Yavaş'ın farklı kesimler tarafından kabul görebileceği görüşünü dile getirdi.

Feramuz Üstün güven duygusuna vurgu yaptı

Açıklamasının devamında toplumsal beklentileri değerlendiren Feramuz Üstün, vatandaşların siyasi rekabetin sertleşmesinden rahatsızlık duyduğunu öne sürdü.

Üstün, "Seferoğulları, Tellioğulları kavgası gibi insanların perişan olmasını istemiyorlar. Onun için Yavaş hepsine makul geliyor." ifadelerini kullandı.

Ülke yönetiminde güven duygusunun önemine işaret eden Üstün, insanların kendilerini yönetecek kişilere güvenmek istediğini söyledi.

Üstün'ün açıklamaları, Mansur Yavaş'ın adaylık kararına ilişkin kendi değerlendirmelerini içerirken Yavaş'ın henüz kesin karar vermediği bilgisi de konuşmada yer aldı.