Martin Lejeune: Erdoğan'a karşı birleştiler

Martin Lejeune: Erdoğan'a karşı birleştiler

Alman gazeteci ve aktivist Martin Lejeune verdiği röportajda“Cumhurbaşkanı Erdoğan, adalet ve insanlık için politika yapıyor. Onun için Siyonist ve emperyalistler ona karşı birleşti.'' açıklamasında bulundu.

Türkiye 15 Temmuz 2016'da bir darbe kalkışması yaşadı. FETÖ teröristeri  devletinin bekası için sokaklara dökülen halka ateş açtı, üzerlerine bomba yağdırdı ve 249 kişiyi haince şehit etti. Avrupa ülkelerinden samimi bir darbe karşıtı açıklama gelmediği gibi başta Yunanistan olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi FETÖ'cülere kucak açtı. Türkiye'nin terör örgütü üyelerinin iade talebini reddetti. Partili Cumhurbaşkanı sistemi referandumu öncesi sandıktan açıkça ‘hayır' çıkması için medya vasıtasıyla algı operasyonu yürüten Batılı ülkeler, Erdoğan ve Türkiye aleyhinde çirkin yayınlar yaptı. Gurbetteki Türk vatandaşlarına hitap etmek isteyen Türk Bakanlara konuşma hakkı tanımadı. Almanya ise PKK'nın referandum için yaptığı eyleme ses çıkarmadı. Yeni Türkiye'nin gücünden korkan Avrupa'nın bu tutumunu eleştiren Alman gazeteci ve aktivist Martin Lejeune, Türkiye'yi, Avrupa'nın tutumunu ve son gelişmeleri Milat gazetesinden Özlem Doğan'a anlattı.

Alman gazeteciyle gerçekleştirilen söyleşiden satır başları;

Almanya'nın Türkiye'yi tehdit eden terör örgütlerini desteklemesinden yola çıkarsak iki ülke arasındaki gerginlik hangi olayla başladı?

Türkiye'yi tehdit eden örgütleri Almanya zaten uzun süredir destekliyordu. PKK ve FETÖ Almanya'da çok rahat bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor ve Türkiye'ye karşı olumsuz bir politika izliyor. Almanya'nın Türkiye karşıtlığı sözde Ermeni soykırımını tanımasıyla başladı. 600 milletvekilinden sadece bir kişi soykırımı kabul etmedi.

ERDOĞAN'IN MURSİ İLE AYNI KADERİ PAYLAŞSIN İSTEDİLER

Sizce başta Yunanistan olmak üzere bazı Batılı ülkeler FETÖ üyelerini neden iade etmemekte ısrar ediyor?

Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olmasını umuyordu. Zaten bu ülkeler FETÖ'ye kucak açmış durumda. Erdoğan'ın Mursi gibi tutuklanmasını, Türkiye'nin de Mısır gibi karışmasını bekliyorlardı. Merkel de uzun zaman darbeyle ilgili açıklama yapmadı, Türkiye'ye geçmiş olsun demedi.

ALMANYA TERÖRİSTLERİ BESLİYOR

Bir de Türkiye'de hapis cezasına çarptırılmasına rağmen iade edilmeyen ve tam tersi Almanya tarafından himaye edilen Can Dündar var… Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Alman medyası FETÖ'nün darbeyle hiçbir ilgisi olmadığını yazıyor ve onları aklamaya çalışıyor. Alman devleti Can Dündar'a başta para yardımı olmak üzere her şekilde destek veriyor. Die Zeit Gazetesi Türkiye aleyhine yazı yazdığı için Dündar'ın tüm yazılarını hem Almanca hem de Türkçe yayınlıyor.

ALMANYA TÜRKİYE'DE DE GİZLİ İŞ ÇEVİRİYOR

Almanya'nın Türkiye içinde gizli faaliyetleri var mı? Varsa bunu ne şekilde yürütüyorlar?

Alman vakıflar, STK'lar, Can Dündar'a çok yardım ediyor ve aynı oluşumlar Türkiye'de de mevcut. Türkiye aleyhine gizli işler çeviriyorlar. Gezi olaylarında bu STK'ların parmağı vardı zira Almanya üçüncü havaalanının yapılmasını istemiyor. Gezi olaylarının başlamasının en önemli sebeplerinden biri buydu. Hatırlarsınız, Gezi'nin liderleri açıkça üçüncü havaalanının durdurulmasını istedi. Normal şartlarda Türkiye'yi geçemedikleri ve önünü kesemediklerinden dolayı Türkiye'yi aşağıya çekmek için çeşitli olayları tetikleyecek planlar yapıyorlar.

SURİYE'DE ÖLENLER BATININ UMRUNDA DEĞİL

Demokrasiden dem vuran Avrupa ülkeleri Suriye'ye yardım eli uzatmadığı gibi Türkiye'ye mülteciler konusunda da yardım etmiyor, verdiği sözleri tutmuyor. Bunun nedeni nedir?

Suriye'de büyük bir insanlık suçu yaşanıyor. Barış için hiçbir şey yapmayan Avrupa'nın Suriye'de ölen insanlar umurunda değil. Batı, Suriye'ye barış getirmek şöyle dursun, Türkiye'nin de Suriye, Mısır, Yemen, Irak, Libya gibi olmasını istiyor.

TÜRKİYE'Yİ ARTIK KONTROL EDEMEZLER

Türk halkının 15 Temmuz zaferi dünyada nasıl bir etki yaptı sizce?

15 Temmuz'da İstanbul'daydım. İnsanların sokaklarda canı pahasına demokrasiyi savunduklarını gördüm. Soros terör örgütlerini finanse ediyordu ama halk buna karşı çıktı. Türk milleti darbe yapılan diğer ülkelerdeki gibi sessiz kalmadı ve tepkisini net bir şekilde ortaya koydu. Diğer İslam ülkelerine yeniden umut olan Türkiye artık kolay kontrol edilen bir ülke değil.

SİYONİSTLER VE EMPERYALİSTLER ERDOĞAN'A KARŞI BİRLEŞTİ

Türk milletinin çoğunluğunun ve İslam ülkelerindeki hakların büyük desteğini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı  Alman bir gazeteci olarak nasıl tanımlıyorsunuz?

Erdoğan adalet ve insanlık için politika yapıyor. Onun için siyonist ve emperyalistler ona karşı birleşti. Erdoğan tüm Müslümanları savunuyor ve sadece Türkiye için değil, İslam dünyası için de çok önemli. Müslümanlar için umut oldu.