MEB 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak: Başvuru koşulları ve kontenjanlar belli oldu!

MEB 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak: Başvuru koşulları ve kontenjanlar belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesinde istihdam edilmek üzere 5 bin sözleşmeli personel alımını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kontenjan sayısı, kadrolar, başvuru tarihleri ve koşullar gibi önemli detayları resmi Twitter hesabından paylaştı.

Bakan Özer çok önemli bir açıklama yaptı ve 5 bin personel alımını ile alakalı bilgiler herkesle paylaştı. İş arayanların dört gözle beklediği açıklama sonrasında ortalık hareketlendi. İşte MEB'in sözleşmeli personel alımı hakkında bilmeniz gerekenler ve ayrıntılı bilgiler.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİNDE

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre kurum bünyesinde 5 bin sözleşmeli personel istihdam edilecek. 80 ilde çeşitli kadrolar için ilan açılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önceliğin deprem bölgesinde yer alan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ olmak üzere 11 ile verileceğini bildirdi.

MEB, 250 büro elemanı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 4 avukat, 4 bin büro personeli, 100 mühendis olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel istihdam edecek, Taşra teşkilatında 125 diyetisyen, 500 hemşire ve 21 avukat görevlendirilecek.

HANGİ KONTENJANLARA ALIM OLACAK?

meb-5-bin-sozlesmeli-personel-alimi-yapacak-2.jpg

Personel alımı ile alakalı takvim ve başvuru şartları yakın zamanda ilan edilecek. Bakan Özer, 4 bin 746 kişilik sözleşmeli personel alımı için önceliğin deprem felaketinden etkilenen illere verileceğini açıkladı.

MEB'in 5 bin sözleşmeli personel kontenjanlarında alınacak mesleklere göre dağılımlar şöyle: 4 bin büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire ve 21 avukat.

MEB'in 5 bin sözleşmeli personeli için başvuru tarihleri ve koşulları henüz belirlenmedi. Detaylar açıklanır açıklanmaz haberimiz güncellenecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 5 bin sözleşmeli personel alımı, eğitim sektöründe iş arayan bireyler için önemli bir fırsat. Başvuru tarihleri ve koşulları henüz açıklanmazken, kişilerin güncellemeler için Bakanlığın resmi internet sitesini takip etmeleri gerekiyor. İstihdam şansını artırmak için her pozisyon için gerekli şartları ve kontenjanları karşılamak esastır.