MEB duyurdu! Depremden etkilenen öğrenciler diğer illere nakil olabilecek

MEB duyurdu! Depremden etkilenen öğrenciler diğer illere nakil olabilecek

Bugün Milli Eğitim Bakanı Özer tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremden etkilenen illerdeki öğrencilerin diğer illere naklettirilebileceği öğrenildi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen 2 büyük depremin ardından 10 ilde yoğun bir şekilde depremin etkileri görülmeye başlanmıştı. Durum bu şekilde olunca da deprem bölgesinde meydana gelen hasarlar da oldukça artmaya başladı. Gün geçtikçe görülen zararlar gün yüzüne çıkarken deprem nedeni ile de eğitime de ara verildi.

Depremin ardından hala enkaz kaldırma çalışmaları ve enkaz altında bulunan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzedelere de yardımlar gönderilmeye başlandı. Temel ihtiyaçları karşılanan depremzedelerin pek çoğu çadır ya da diğer illerdeki konaklama yerlerine gönderildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMA YAPTI!

Önümüzdeki süreçte depremden etkilenen vatandaşları nasıl bir sürecin beklediği konusunda merak edilenler artarken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada afet bölgelerindeki çalışmaların daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla yeni kararlar alındığı ifade edildi.

Nakil Seçeneği Sunulacak!

Deprem bölgesinde eğitim görmek istemeyen öğrenciler için nakil seçeneğinin sunulacağının açıklanması ile birlikte Bakanlık tarafından, "Bu kapsamda, afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, istemeleri hâlinde Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" başlıklı 23. maddesinin 6. fıkrası hükümlerine göre, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak." ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamaların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, "Sorumluluk sınavları" ileri bir tarihe, "Motorlu taşıtlar sürücü kursu (MTSK) e-Sınav oturumları" ve Bilim ve sanat merkezleri (BILSEM) sınavları Türkiye genelinde 13 Şubat 2023 tarihine ertelendiği de yapılan açıklamalar arasında yer aldı.