MEB, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için burs şartlarını ilan etti!

MEB, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için burs şartlarını ilan etti!

Depremlerin ardından, deprem bölgesindeki öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşamını kolaylaştırmak için harekete geçen MEB’ten burs açıklaması geldi. Karar, Resmi Gazete ile duyuruldu. İşte burs şartları…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin etkilediği 11 ilde yaşamını sürdüren öğrenci ve öğretmenler de süreçten ciddi hasarlar aldı. Bu noktada deprem sonrasında eğitim ve öğretim hayatını olağan akışına sokmak için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konuya ilişkin pek çok tedbir kararı aldı. MEB’den gelen son tedbir kararı ise, depremzede öğrencilerin burs alabilmelerine ilişkin oldu.

Deprem bölgelerinde çalışan öğretmenler ile deprem bölgelerinde yaşayan öğrencilerin eğitim ve öğretim sürecine geri dönebilmesi için harekete geçen MEB, bu kez öğrencilerin nakdi olarak desteklenmesi için adım attı. Burs verileceğini duyuran MEB, konuya ilişkin genelgeyi cumhurbaşkanlığı onayıyla Resmi Gazete’den yayımladı. Peki, depremzede öğrenci bursu nasıl alınır, şartları neler? İşte tüm detaylar…

MEB, BURS İÇİN DÜĞMEYE BASTI

meb-ilkogretim-ve-ortaogretim-ogrencileri-icin-burs-sartlarini-ilan-etti-2.jpg

Öğrencilerin ve öğretmenlerin her süreçte yanında olacaklarını daha önce beyan eden Milli Eğitim Bakanı Özer, depremin ardından depremzede öğrenci ve öğretmenler için pek çok kararın alındığını duyurmuştu. Son olarak depremden etkilenen belgelerde yaşayan öğrencilerin yıl sonuna kadar burs alabilmesi için MEB’in harekete geçtiğini duyuran Bakan Özer, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Özer’in açıklamasında verilecek olan bursa ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Depremden etkilenen illerimizdeki anne veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimize 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar burs vereceğiz.”

BURS, RESMİ GAZETE İLE İLAN EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Özer’in ardından burs konusunda resmi adımlar da atıldı. Dün Resmi Gazete’den yayımlanan “Olağanüstü Hâl Kapsamında Eğitim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” başlıklı karar ile bursun verileceğini kesinleşmiş oldu. Bu kararname kapsamında 2684 sayılı Kanun uyarınca burs almayan öğrencilerin burstan yararlanmasına karar verilirken; bursa ilişkin diğer şartlar kararnamede şu ifadeler ile duyuruldu:

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle annesi veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine parasız yatılılığa yerleşip yerleştirilmediğine bakılmaksızın örgün öğretime devam etmek şartıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar 2684 sayılı Kanun uyarınca ödenen burs miktarı kadar aylık eğitim desteği verilecek.”