MEB'den SON DAKİKA açıklaması: Okulların açılacağı tarih değişti! Okullar o tarihte açılacak...

MEB'den SON DAKİKA açıklaması: Okulların açılacağı tarih değişti! Okullar o tarihte açılacak...

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer geçtiğimiz günlerde deprem bölgelerinin tüm il il haritalarını çıkararak eğitime ara verildiğini belirtmesinin ardından iller bazında güncelleme geldi.

Kahramanmaraş merkezli peş peşe 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler tüm ülkeyi sarstı. Asrın felaketiyle karşı karşıya kalındığı büyük depremlerin 6 Şubat günü bıraktığı yıkımın etkileri ise hala devam ediyor. Can kaybı sayısı günden güne artarken depremzede çocuklar için ise önemli kararlar alınmaya başlandı.

headline.jpg

MEB'den SON DAKİKA açıklaması: Okulların açılacağı tarih uzatıldı- Yaşanan asrın felaketinin ardından deprem bölgelerinde okullarda eğitime ara verilldiği duyurulmuştu. Yapılan son açıklamada ara verilme tarihinin 1 Mart olacağı belirtilirken okulların açılacağı tarihe ilişkin güncel bir açıklama daha geldi.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer'in son yaptığı açıklamada deprem bölgelerine ait illerdeki eğitimin açılması planlanan tarihin 1 Mart olduğu belirtilirken Özer, 'Bu tarihte açılacak demiyoruz, yalnızca bu tarihe kadar eğitime ara verileceğini duyuruyoruz' diyerek 1 Mart'tan sonraki bir tarihi de göstererek ucunu açık bırakmıştı.1-sinif-ogretmenleri-nelere-dikkat-etmeli-h2289-87c63.jpg

DİYARBAKIR, ADANA, KKİLİS VE ŞANLIURFA İÇİN TARİH BELİRLENDİ

Deprem bölgeleri özelinde konuşan Özer, '10 ilimizde eğitim öğretime geçişi il bazlı değil ilçe ve okul bazlı sürdüreceğiz. 3 ayrı kategoride yer alan illerimizde okullarımızın sağlamlık raporlarına göre farklı zamanlarda eğitim öğretime başlayacağız. Birinci kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde 1 mart itibariyle eğitime başlıyoruz' ifadelerini kullandı.

3 kategoriye ayrılan deprem bölgeleri içinde üçüncü kategoride bulunan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay için ise 1 Mart tarihine kadar verilen ara 27 Mart tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.