MEB'den son dakika açıklandı! O yaştaki çocuk grubuna ücretsiz olacak

MEB'den son dakika açıklandı! O yaştaki çocuk grubuna ücretsiz olacak

Türkiye'de Milli Eğitim müdürleri tarafından yapılan açıklamalar gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı açıklamaları gündemde büyük etki yarattı.

MEB'den son dakika açıklandı! O yaştaki çocuk grubuna ücretsiz olacak - Türkiye'de Milli Eğitim müdürleri tarafından yapılan açıklamalar gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı açıklamaları gündemde büyük etki yarattı. Bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına okul öncesi eğitimin kademe olarak görüldüğü belirtildi.

Yazıcı tarafından yapılan açıklamada Türkiye genelinde de 3 bin anaokulu oluşturma projesi doğrultusunda; İstanbul'da 1.000 anaokulu açma hedeflerinin olduğu paylaşılarak şimdiye kadar da kentte 1.010 bağımsız anaokulu olduğunu ifade etti.

"TAMAMEN ÜCRETSİZ"

MEB tarafından gelen açıklamalarda; ücretsiz yemek uygulamalarına dair de hazırlıkların İstanbul ayağı ile ilgili, "Resmî okullarda okul öncesinde 3, 4, 5 yaştaki yaklaşık 189 bin öğrencimiz okulda yemek yiyecekler. Tabii bağımsız anaokullarımızda yemek hizmetimiz devam ediyordu ama bu yemek hizmetimizi devletimiz tamamen ücretsiz olarak çocuklarımıza ikinci dönem ulaştırmış olacak" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de yemek hizmetleri için de bütçe aktarılmasının çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade eden Yazıcı, "Gerek bağımsız anaokulları gerekse hangi tür veya düzeydeki okul bünyesinde olursa olsun bütün öğrencilerimiz ikinci dönem 6 Şubat’tan itibaren bir öğün okullarında yemeklerini yiyecekler. Normal eğitim yapan okullarımızda öğlen yemeği olarak, ikili eğitim yapan okullarımızda da günün ortasında çocuklarımıza sunulmuş olacak" açıklamalarıyla konuşmasını sonlandırdı.

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise öğrenci ailelerine de bilgiler verilmeye başlandı.