Meclis onayı çıktı! 3.035 TL para yardımı o kişilere PTT üzerinden ödenecek

Meclis onayı çıktı! 3.035 TL para yardımı o kişilere PTT üzerinden ödenecek

Sosyal destek ödemeleri her geçen gün artmaya devam ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vatandaşlara 2023 yılına ilişkin ödemeleri yapmaya devam ediyor. PTT üzerinden öğrencilere destek ödemeleri başladı!

Meclis onayı çıktı! 3.035 TL para yardımı o kişilere PTT üzerinden ödenecek - Pandemi döneminde başlayan sosyal yardımlar tüm hızı ile devam ederken 2023 yılına ilişkin takvimdi bir yandan ödemeler bir yandan da yeni başvurular alınıyor. Daha önce başvuru yapan, başvuru onayı alan kişiler için PTT üzerinden de ödemeler yapılıyor.

Bu destek ödemelerinden biri de öğrenciler için açıklandı. Yükselen enflasyon nedeni ile pek çok ürüne zam gelirken okula giden çocuğu olan ailelerin de kırtasiye ve okul harcaması giderlerinde rekor artış yaşanmıştı. Süreçte devlet bir kere daha devreye girerken çocuğu okula giden ailelere yönelik olarak destek paketleri peş peşe başvuru açılmıştı.

ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE 3.038 TL DEVLET YARDIMI BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

Aile ve Soysal Politikalar Bakanı Derya Yanık 2023 yılında da geçmiş yıllarda olduğu gibi devletin ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olacağını belirterek milyonlarca kişiye sosyal yardım müjdesi verdi. Devlet yardımları artık vatandaşa kolaylık sağlamak ve başvuru işlemlerini hızlandırmak amacı ile e-Devlet üzerinden alınırken bu yardımlardan biri de okula giden çocuğu olan ailelere yönelik açıklandı.

Açıklanan destek paketinde çocuğun öğrenim gördüğü kademeye göre belirlenmek üzere ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise döneminde çocuğu olan ailelere yönelik yeni destek paketleri başvuruya açıldı. Başvurusu kabul edilen ailelere yönelik 3 bin 38 TL'lik destek ödemesi yapılacağı ilan edildi. Yardım parası almak isteyen kişiler e-Devlet internet sitesi üzerinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bölümünde yer alan sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvuru formunu doldurabilecekler.