Meclis’te bu kez de tayin şoku! Polis, valiz topluyor...

Meclis’te bu kez de tayin şoku! Polis, valiz topluyor...

FETÖ operasyonları kapsamında çok sayıda personeli açığa alınan veya tutuklanan TBMM Koruma Müdürlüğü, bu kez de tayinlerle şok oldu. TBMM'de görev yapan 100 dolayında polis Şark'a görevleri tebliğ edildi.

Edinilen bilgilere göre, geçen hafta TBMM görev yapan 20 dolayında polis FETÖ soruşturmaları kapsamında merkeze çekilerek açığa alındı. Eksik personelle çalışan polislerin iş yükleri artarken, bu hafta başında da tayin şoku yaşandı. Çoğu komiser ve komiser yardımcısı olmak üzere 100 dolayında çalışana hafta başında tayinlerinin çıktığı tebliği yapıldı.

SIKINTI BÜYÜK

Bu arada polisler için Şark tayini çıkması tam bir şok oldu. Ankara'da henüz bir yıllarını bile doldurmayan ve TBMM'de de ancak 3-6 ay arasında görev yapan polislerin,  Şark tayinlerinin gelmesi kafaları karıştırdı. Kulislerde, tayinler ilgili spekülasyonlar yapılırken, resmi gerekçe olarak ise Şark görevi gösterildi.

GÜZEL GÜNLER MAZİDE KALDI

TBMM'de polisler için kıyak görev yeri olmaktan çıkarak, eziyete dönüştü. Göz önünde olmaları nedeniyle sık sık eleştirilen TBMM'de görevli polislerin son 1 yılda neredeyse tamamı değişti. FETÖ operasyonlarında en çok tutuklama, ihraç ve görevden el çektirme TBMM koruma Müdürlüğünde yaşanırken, aynı zamanda Meclis'ten aldıkları tazminatlar da kesildi.

AVAZTURK/Ali Çavuş