Mecliste onaylandı! Hiç çalışmasanız bile emekli olabilirsiniz! En düşük maaş 5500 TL

Mecliste onaylandı! Hiç çalışmasanız bile emekli olabilirsiniz! En düşük maaş 5500 TL

Emekli olmak isteyen ama daha önce çalışmamış ev hanımları için emeklilik müjdesi geldi! SSk ya da Bağ-Kur ile en az 5500 TL maaş ile emekli olma fırsatı kazandılar.

En düşük 5500 TL maaş ile daha önce çalışmamış ev hanımları için emeklilik hakkı doğuyor. Emekli olmak isteyen kadınların yapması gereken SSK ve Bağ- Kur şubelerinde giderek müracaat işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra vatandaşlar emeklilik imkanlarından faydalanarak ayrıcalıklı bir hizmet imkânına sahip olacaklardır.

mecliste-gundem-ekonomi-milyonlarca-kisiyi-ilgilendiriyor-1666529052-5866.webp

Emekli olmak isteyen kişiler için bazıı şartlar bulunuyor. Bunlardan ilki 20 ile 25 sene evli kalan ev hanımlarının emekli olup olmayacağı pek çok şahıs bağlamında merak edilmektedir. Ülkemizde emekli olmanın ön koşulu prim gün adedidir. Kadınlarda 20 erkeklerde ise 25 sene çalışanların emekli olma hakları bulunmaktadır. SSK kapsamında yer alan emeklilik şartları 9 Eylül 1999 tarihi ardından değişikliğe uğradı.

akbasoglu-eyt-aciklamasi-ne-son-dakika-eyt-15594279-5037-amp.jpg

5500 sayılı kanun kapsamında 18 yaşını dolduran bütün Türk vatandaşı isteğe bağlı olarak sigorta primi ödeme şartı ile emeklilik suretiyle ilk aşaması tamamlamış oluyor. Mecburi sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayan ve sigortalı olarak çalışmak ile birlikte ay içerisinde 30 günden az ya da bütün gün çalışamayan isteğe bağlı olarak sigorta yaptırmaları olası oluyor.