Meral Hanım medya patronu oluyor

Meral Hanım medya patronu oluyor

Erken seçim tarihi belli olurken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i bir başka telaş sardı.

Henüz seçime katılıp katılamayacağı belli olmayan İyi Parti’yi, “TV sahibi” olma heyecanı sardı. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın üstlendiği çalışmalarda sona gelindi. Seçim kampanyasına TV sahibi olarak gitmek için süren arayışlara İzmir merkezli medya kuruluşu satın alınarak nokta konuldu.

GÜN SAYIYOR

Edinilen bilgilere göre, İyi Parti, ekranlarda yeterince yer bulamadığına ve medya tarafından örtülü sansür uygulandığı düşüncesi alternatif arayışlara başladı. Başta internet üzerinden yayın yapacak bir TV kurulması fikri ön plana çıkarken daha sonra bu düşünceden vazgeçilerek ulusal yayın hakkı olan kanal arayışına girişti. Ancak yürütülen çalışmalar ortaya çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle bu kez yerele kaydırıldı. Ümit Özdağ’ın yürüttüğü projede nihayet sona gelindi.

YURT DIŞI MERKEZLİ TV DE DÜŞÜNÜLDÜ

Öte yandan İyi Partili bir kurmay, TV sahibi olmak için sadece Türkiye ve yerelin değil, yurt dışının da alternatif olarak gündeme geldiğini söyledi. KKTC veya diğer Türk cumhuriyetlerinden birinde TV satın almak için araştırma yaptıklarını ifade eden aynı isim, sonunda İzmir ve çevresinde yayın yapan bir TV kanalını satın aldıklarını açıkladı.

AVAZTURK