Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından İslam Memiş, Doları olanları 'DİKKAT! Bu son çıkış' diyerek uyardı!

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından İslam Memiş, Doları olanları 'DİKKAT! Bu son çıkış' diyerek uyardı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz düşürme kararının ardından Piyasalar Uzmanı Finansal Analist İslam Memiş, elinde doları olanları uyardı. Memiş, 'Bu son çıkış' diyerek seslendi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) dün faiz kararını açıklamıştı. TCMB faizi bir kez daha düşürdüğünü duyurdu. TCMB, politika faizini bu kez 50 baz puan indirerek yüzde 8,50 seviyelerine geri çekti.

1640958713100-dolar-tl.jpg

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından İslam Memiş, doları olanları 'DİKKAT! Bu son çıkış' diyerek uyardı!- Türkiye adeta asrın felaketini yaşadığı dönemlerin içerisindeyken sosyal, psikolojik ve ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar içerisine girdi. 11 İli etkileyen depremlerin sarsıcı etkisi adeta ülkenin tüm illerinde sancılı bir şekilde hissedildi ve hissedilmeye de devam ediyorken ekonomik olarak ülkede ne olacağı ise merakla takip ediliyor.

Dolardaki ani değişimlerin ardından dolar yatırımcıları için Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarılar yapıldı. Memiş, TCMB'nin geçtiğimiz gün açıkladığı faiz indirme kararının ardından dolar ve altın piyasalarını yorumladı.dolardoviz-1537318-2.jpg

TCMB'NİN YENİ GÜNDEMİ ENFLASYON OLACAK

Serbest piyasalarda ekranlarda görülen kurların ve fiyatlandırmaların birbirini tutmadığını belirten Memiş, 'Ekran ile serbest piyasalar arasında fiyat uçurumu var. Bundan sonra TCMB’nin gündemini faiz değil, enflasyon alabilir. Çünkü deprem felaketi, kur atakları ve kuraklık enflasyon rakamlarını tekrar tetikleyebilir' ifadelerini kullandı.

Enflasyon oranlarının yıl ortasında yüzde 30'dan yüzde 50'ye çıkabileceğinin altını çizen Memiş, 'Hane halkının enflasyonu ise yine yüksek kalmaya devam edebilir. Ondan sebep TCMB, faizlere değil, enflasyona odaklanmayı tercih edebilir. Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde enflasyonun konuşulmaya başlanılması kaçınılmaz gibi' dedi.

197028.jpg

TL KARŞISINDA HER ŞEY UCUZ

Piyasalar Uzmanı Memiş Dolar yatırımcılarına seslenerek 'Bu son çııkış' diyerek uyarı yaptı. Memiş, söze Dikkat! diyerek başladı ve, ' Dolar endeksi (dxy), 104,73 seviyesine yükseldi. Yukarda son bir atak ile 105,50-106,00 seviyeleri var. Doları olan için son çıkış olabilir! Peki dolar ile ne yapılabilir? EUR/USD paritesi 1,11’den 1,05’e geriledi; 1,0450 destek ve dip. Ons altın bin 930’dan bim 817 dolar seviyesine geriledi; bin 790 dolar destek ve dip. Gümüş ons 22,50’den 21,30’a geriledi; 20,50 destek ve dip. Doları olanların dip seviyelerinden orta ve uzun vade için yine fırsat yakaladığını gördük. TL karşılığında ise her şeyin ucuz olduğunu söyleyebilirim. Euro, Sterlin, Altın ve Gümüş diplerde geziniyor. Yükselişler fırsat vermeden agresif olabilir, dikkat!' şeklinde konuştu.