Meteoroloji saat vererek il il uyardı! Çığ tehlikesine karşı dikkat!

Meteoroloji saat vererek il il uyardı! Çığ tehlikesine karşı dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte vatandaşların dikkatli olması gerektiği iller ve saatler tek tek açıklandı.

Bugün Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Türkiye genelinde hava şartları belirlenirken, bunun yanı sıra da vatandaşların dikkatli olması gerektiği illere de değinildi. Kuvvetli yağış ve rüzgar gibi faktörlerin bulunduğu gibi bununla birlikte de çığ tehlikesinin de bulunduğu yapılan açıklamaların arasında yer aldı.

İL İL UYARDI!

Konu hakkında yapılan açıklamada vatandaşların dikkatli olması gerektiği bazı iller ve bu illerde görülecek olan hava şartları, "Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Van, Hakkari çevreleri ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır." şeklinde yapılan genel açıklama ile verildi.

Bu uyarı ile birlikte yine ülke genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişimin gözlemlenmeyeceği ifade edilerek, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde de rüzgarın biraz daha fazla kendisini göstereceği öğrenildi.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT!

Yapılan tüm bu açıklamaların yanı sıra bazı bölgelerde hava koşullarından kaynaklı olarak vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlar da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı başlıkları altında şu şekilde verilmiştir;

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vatandaşların yağış ve rüzgar soncunda özellikle de ulaşımda aksamalar ile karşılaşabileceğinin açıklanmasının yanı sıra çığ tehlikesi ise hayati risk taşımaktadır.