MHP'li muhalifler yol ayrımında! Gözler son toplantıda...

MHP'li muhalifler yol ayrımında! Gözler son toplantıda...

16 Nisan referandum sonuçları MHP'li muhalifleri de yol ayrımına getirdi. Muhalif isimler, son toplantıda eteklerindeki taşı dökmek amacıyla bir araya gelme kararı aldı.

16 Nisan referandum sonuçları MHP'li muhalifleri de yol ayrımına getirdi. Muhalif isimler, son toplantıda eteklerindeki taşı dökmek amacıyla bir araya gelme kararı aldı.

DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Edinilen bilgilere göre, referandum sonuçları muhalifleri karar aşamasına getirdi. Referandumdan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istediği sonuç çıkması, muhaliflerin  umutlarını kesmelerine yol açtı. Bu nedenle de Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Ogan ve Koray Aydın'ın son olarak bir araya gelerek  durum değerlendirmesi yapacakları öğrenildi.

YENİ PARTİNİN TOPUK SESLERİ

Öte yandan bu hafta sonu veya gelecek hafta içinde bir araya gelmeyi planlayan muhaliflerden Meral Akşener'in yeni bir parti kurarak yola devam etme kararı aldığı ifade edildi. kendisi ile birlikte olan MHP eski taşra yöneticilerini ve üyeleri istifa ettiren Meral Akşener'in toplantıya da bu öneri ile katılması bekleniyor. Akşener'in yeni parti için isim ve amblem arayışında olduğu bildirildi. MHP'nin üç hilalli amblemini taklit etmek isteyen Akşener'in çalışmalarında bu doğrultuda olmasını istediği kaydedildi.

ÖZDAĞ'IN ZOR SEÇİMİ

Bu arada muhalif adayların önemli isimlerinden Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ'ın Akşener ile birlikte hareket edip etmeyeceği merak konusu oldu. Kulislerde dillendirilen iddialara göre, parti kurma düşüncesinde olmadığı öğrenilen Özdağ'ın Akşener ile birlikte hareket etmeye de sıcak bakmadığı kaydedildi. Özdağ'ın CHP ile dirsek teması içinde olduğu ve  son aşamada direksiyonu bu partiye kırabileceği ifade edildi.

MHP'den ihraç edilen Sinan Ogan'ın ise Akşener ile birlikte olmasına kesin gözü ile bakılırken, gözler MHP'den ihraç edilmeyen tek isim olan Koray Aydın'a çevrildi.

KASIM'DA MHP KURULTAYI

Kulislerde dillendirilen bir başka iddiada MHP olağan kurultayı ile ilgili oldu. İddialara göre; MHP Genel Bahçeli 2018 yılının kasım ayında düzenleneceğini ilan ettiği olağan kurultayı bir yıl önceye çekebilir. Halen MHP üyesi olan Koray Aydın'ın da bu nedenle partiden istifa etmeyerek, diğer isimlerle yollarını ayırabileceği  konuşuluyor.

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan