Milas Belediyesi soruşturmasında 18 tutuklama! Başkan Fevzi Topuz ve oğlu cezaevine gönderildi
Muğla merkezli 13 ilde yürütülen Milas Belediyesi soruşturmasında Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu Doruk Topuz'un da aralarında bulunduğu 18 şüpheli tutuklandı.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Milas Belediyesi soruşturmasında, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu Doruk Topuz'un da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklandı. Soruşturma dosyasında, gerçekte yapılmadığı öne sürülen işlere ait ihale bedellerinin toplamının 2 milyar 579 milyon lirayı aştığı belirtildi. İki şüpheli hakkında ev hapsi, 15 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Muğla merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonun ardından Milas Belediyesi'ne yönelik soruşturmada adli süreç devam etti. Gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye sevk edilmesiyle birlikte aralarında Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu Doruk Topuz'un da bulunduğu 18 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.
Soruşturma, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, resmî belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık suçlamaları kapsamında yürütülüyor.
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu tutuklandı
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada 35 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Muğla, Adana, Ankara, Bursa, Elazığ, Hakkari, İstanbul, Gaziantep, Kilis, Kocaeli, Manisa, Van ve Ordu'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık işlemlerinin ardından sulh ceza hâkimliğine çıkarıldı.
Hâkimlik, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu Doruk Topuz'un da aralarında bulunduğu 18 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.
Ayrıca iki şüpheli hakkında ev hapsi, 15 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.
Soruşturmada 2 milyar 579 milyon liralık sahte ihale iddiası
Soruşturma dosyasında, gerçekte gerçekleştirilmeyen bazı işlerin sahte belgeler kullanılarak yapılmış gibi gösterildiği iddia edildi.
İncelemelerde 34 farklı şirkete ait 35 ihale evrakıyla Milas Belediyesi'ne başvuru yapıldığı, 32 şirkete ait 33 iş deneyim belgesinin belediye tarafından onaylandığı ileri sürüldü.
Söz konusu belgelerde yer alan işlerin gerçekte yapılmadığı iddiası üzerine ihale bedelleri de incelendi.
Dosyadaki tespitlere göre bu işlere ilişkin toplam ihale bedeli 2 milyar 579 milyon 555 bin 355 lira olarak hesaplandı.
Bilirkişi raporunda şirketlere ait ortak bilgiler yer aldı
Soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişinin incelemelerinde, farklı şirketler adına sunulan belgelerde çeşitli benzerlikler tespit edildiği belirtildi.
Başvuru yapan şirketlerin hesap numaraları, vergi kimlik numaraları ve IBAN bilgilerinin aynı olduğu kaydedildi. Şirketlerin SGK hizmet dökümlerindeki çalışan ve maaş bilgilerinin de örtüştüğü ifade edildi.
Mali müşavir bilgilerinin aynı olmasına karşın sicil numaralarının farklı olduğu, iş deneyim belgesi talep dilekçelerinin ise aynı formatta hazırlandığı belirtildi.
Geçici kabul tutanaklarında farklı tarihler bulunmasına rağmen heyet üyelerinin imzalarının aynı şekil ve konumda yer aldığı da bilirkişi incelemesindeki tespitler arasında sıralandı.
Sekiz şirketin 25 kamu ihalesine katıldığı belirlendi
Soruşturma kapsamında Kamu İhale Kurumundan alınan bilgi ve belgeler de incelendi.
Sahte evraklarla elde edildiği iddia edilen iş deneyim belgelerini kullanan sekiz şirketin, kamu ihaleleri dahil toplam 25 ihaleye katıldığı öne sürüldü.
Bu ihalelerin toplam bedelinin 3 milyar 714 milyon 262 bin 711 lira 18 kuruş olduğu aktarıldı.
Soruşturma dosyasında yer alan 2 milyar 579 milyon liralık tutar, gerçekte yapılmadığı iddia edilen işlerin ihale bedellerini; 3 milyar 714 milyon liralık tutar ise belgeleri kullandığı belirtilen şirketlerin katıldığı ihalelerin toplam bedelini ifade ediyor.
Milas Belediyesi soruşturmasında adli kararlar açıklandı
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında verilen kararlarla birlikte 18 şüpheli tutuklandı.
Fevzi Topuz ve Doruk Topuz da tutuklanan isimler arasında yer aldı. İki şüpheli hakkında konutu terk etmeme, 15 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.