Miley Cyrus’un meşhur şarkısı “Rainbowland” okul müdüründen veto yedi! İlkokul öğrencilerine şarkı yasağı getirildi!

Miley Cyrus’un meşhur şarkısı “Rainbowland” okul müdüründen veto yedi! İlkokul öğrencilerine şarkı yasağı getirildi!

Amerikalı oyuncu ve şarkıcı Miley Cyrus okul yönetiminden veto yedi. Magazin basınını sarsan bu habere göre şarkıcının düet olarak paylaştığı “Rainbowland” şarkısı ilkokul öğrencileri için yasaklandı. İşte detaylar…

Akıllara durgunluk veren bu ilginç olay dünyaca ünlü şarkıcı Miley Cyrus’un başına geldi. Aşırı muhafazakar bir tutum olarak görülen bu durum tartışmalara sebep oldu. Okul yönetimi konu ile ilgili de bir açıklamada bulundu.

Amerika'nın Wisconsin eyaleti Waukesha şehrinde meydana gelen bu gelişme bir anda sosyal medyada yayıldı. Okul yöneticileri Bahar konseri için hazırlık yapan 1. sınıf öğrencilerine bu müziği yasakladı.

Bahar gösterisi için uygun bulunmayan “Rainbowland” şarkısı okul velileri tarafından tepkiyle karşılandı. Velilerden biri şarkının “okul yönetimi tarafından tartışmalı” bulunduğunu ifade etti.

OKUL MÜDÜRÜ NE DEDİ?

Haberler hızla yayılınca tepkiler çoğaldı. Konu üzerine okul yönetim kurulu da bir açıklama yapma gereği duydu:

“Burada Rainbowland şarkısını kullanmamız tartışmalı bir süreç olarak algı oluşturabilir. Öğrencilerin olgunluk seviyesi ve yaş düzeyleri daha erişilebilir hale geldiğinde uygun olabilecek.”

“NE ZAMAN SON BULACAK?”

miley-cyrusun-meshur-sarkisi-rainbowland-okul-mudurunden-veto-yedi-ilkokul-ogrencilerine-sarki-yasagi-getirildi.png

Okulda öğretmenlik yapan Melisa Tempel, öğrencilere yönelik uygulanan şarkı yasaklama eylemi için Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda tepkisini dile getirdi. Öğretmen konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Tüm birinci sınıfların Bahar konserinde Miley Cyrus’un “Rainbowland” şarkısını söyleyecek olmaları büyük bir heyecanla karşılanmıştı. Her şeyde hazırdı ancak okul yönetimi bu şarkıyı veto etme kararı aldı. Bu tarz şeyler ne zaman son bulacak?” dedi.

RAİNBOWLAND ŞARKI SÖZLERİ

Şarkıda uygun bulunmayan olgunlukla öğrencilerin karşılayamayacağı söylenen o sözlerde ise şunlar yer alıyordu:

“Cennette yaşamak güzel olmaz mıydı?”

“Tam olarak kim olduğumuz konusunda özgür olduğumuz bir yer”

“Yargıyı ve korkuyu kenara bırakın”

“Yanlış şeyleri düzeltin ve kavgayı bitirin”

“Çünkü söz veriyorum kimse kazanamayacak”

VELİLER DE SESSİZ KALMADI!

Haberin detayında yer alan bilgiye göre bu yasaklama kararına velilerin birçoğu tepki göstermişti. Okul yönetiminin son dönemlerde politika değişikliğine yol açacak ve okul topluluklarında da tartışmalara sürükleyebilecek muhafazakar bir dönüş süreci yaşadığı söyleniyor.