Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılacağı tarihi açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılacağı tarihi açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde eğitime ara verileceğini açıklamıştı. Son dakika yapılan açıklamada Bakan Özer, okulların deprem bölgelerinde ne zaman açılacağına dair bilgilendirme yaptı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık deprein ardından Türkiye'de Milli Yas ilan edilmiş ve 3 ay süre ile OHAL ilan edilmişti. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama ile birlikte deprem bölgelerinde eğitime 1 Mart 2023 tarihine kadar ara verildiği açıklanmıştı.

odatv-image-60-fa509df6fd1d47.webp

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında deprem bölgelerindeki eğitime dair açıklamalarda bulundu. Özer: '10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız.' dedi.

'1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz' diye belirten Özer, '1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Hasarımız diğer binalara göre çok az.Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız. ' şeklinde konuştu.