Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer paylaştı! 5 bin sözleşmeli personel alınacak! Kadro dağılımı yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer paylaştı! 5 bin sözleşmeli personel alınacak! Kadro dağılımı yapıldı!

Öğretmen atamaları ile yakından takip edilen Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir hamle geldi. Bakan Mahmut Özer, sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar…

Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenmiş olan Toplum Yararına Programlar bünyesinde dönem dönem personel alımı gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı, yeni dönemde de iş arayan vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Öğretmen atamaları her dönemde olay olan ve özellikle de sosyal medyada büyük yankı uyandıran bakanlık, bu kez vatandaşların yüzlerini güldüren bir istihdam haberi ile gündeme geldi.

Deprem felaketinin ardından yaptığı açıklamalar ile gündemde sık sık yer alan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi Twitter hesabından yeni bir paylaşım yayınladı. Bakanlığın yeni dönem personel istihdamı için harekete geçmiş olduğunu belirten Bakan Özer, kadro dağılımının da yapıldığını açıkladı. Bakan Özer’in paylaşımının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın personel alımlarını ne zaman yapacağı, hangi kadroya kaç kişinin alınacağı arama motorlarında sık sık sorgulanmaya başlandı.

BAKAN ÖZER’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI!

milli-egitim-bakani-mahmut-ozer-paylasti-5-bin-sozlesmeli-personel-alinacak-kadro-dagilimi-yapildi.png

Aktif olarak kullandığı resmi Twitter hesabı aracılığı ile sık sık kamuoyunu bilgilendiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni bir paylaşım daha yayınladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmenin hayalini kuran adayların yüzlerini güldüren paylaşımda, bakanlığın personel alımı için harekete geçmiş olduğu bilgisi yer aldı.

Bakan Özer, Twitter hesabı üzerinden duyurmuş olduğu personel alımı haberinde şu ifadelere yer verdi: “Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere toplamda 5 bin personel alımı yapacağız. İstihdam edeceğimiz personelleri öncelikli olarak afet bölgesindeki illerde görevlendireceğiz. Hayırlı olsun.”

KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU!

5 bin sözleşmeli personelin alınacağını ve yeni personellerin öncelikli olarak afet bölgelerinde görevlendirileceklerini belirten Bakan Özer, kadro dağılımını da açıkladı. Personel alımlarının yapılacak olduğu boş kadrolar şu şekilde sıralandı:

  • Büro personeli: 250 kişi
  • Avukat: 4 kişi
  • Büro personeli: 4 bin kişi (taşra teşkilatı)
  • Mühendis: 100 kişi (taşra teşkilatı)
  • Diyetisyen: 125 kişi (taşra teşkilatı)
  • Hemşire: 500 kişi (taşra teşkilatı)
  • Avukat: 21 kişi (taşra teşkilatı)