Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim arasında ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceğine ilişki kararını verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim arasında ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceğine ilişki kararını verdi!

Deprem sonrası duran eğitim ve öğretim sürecinde öğretmenlerin ek ders ücreti alıp almayacağına ilişkin açıklama geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi.

Deprem felaketi ile sarsılan Türkiye’de deprem bölgesi ilan edilen 10 ilde 1 Mart 2023 tarihine kadar; diğer illerde ise 20 Şubat 2023 tarihine kadar eğitime ara verildi. Bölgedeki eğitimin devamlılığı için önemli adımlar atmayı sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı, sık sık açıklamalar gerçekleştirirken; deprem döneminde verilen 2 haftalık arada öğretmenlerin ek ders ücreti alıp almayacağını da netleştirdi.

Gerek taşımalı eğitim gerekse bölgedeki okulların tadilatları sonrasında devam edecek olan eğitim sürecine ilişkin kararlar almayı sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı adına açıklama gerçekleştiren Bakan Mahmut Özer, bu kez öğretmenlerin alacakları ek ders ücretlerine ilişkin konuştu. Malatya’da depremden etkilenen bölgeleri ziyaret eden Bakan Özer, ‘Ek ders ücreti ödenecek mi?’ ve ‘Deprem ve idari izinde ek ders ücreti ödenir mi?’ sorularına yanıt verdi.

YENİ DÜZENLEME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

milli-egitim-bakanligi-egitim-arasinda-ek-ders-ucreti-odenip-odenmeyecegine-iliski-kararini-verdi-2.jpg

Bölgede incelemelerini sürdürürken, aynı zamanda usta öğretici ve ders ücreti karşılığında çalışan öğretmenlere ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem döneminde eğitime verilen ara için özel bir karar alındığını bildirdi. Bakan Mahmut Özer, bu yeni kararı; “Bakanlığımız bünyesindeki usta öğretici ve ders ücreti karşılığında çalışan öğretmenlerimiz, yaşadığımız büyük deprem nedeniyle şu anda derslere katılamıyor. Yasal düzenleme gereği bu durumda ücret alamayacaklardı. Eğitimci ve öğretmenlerimizin herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli düzenleme, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla yapıldı” ifadeleriyle duyurdu.

EK DERS ÜCRETİNİN VERİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

Eğitimcilerin ve öğretmenlerin bu dönemde herhangi bir nakdi sıkıntı yaşamaması adına ek ders ücretlerinin yapılan yeni düzenleme ile yatırılacağını bildiren Bakan Mahmut Özer, usta öğreticilerin de yeni düzenleme kapsamına alındığının altını çizdi. Bakan Özer’in açıklamaları ise; “Usta öğretici ve ek ders ücreti karşılığında çalışanlar, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitim ve kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak ek ders ücretinden yararlandırılacak” ifadeleri ile son buldu.