Milli Eğitim Bakanlığı tüm elektronik sınavları erteledi!

Milli Eğitim Bakanlığı tüm elektronik sınavları erteledi!

Dünden bu yana gerçekleşen depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte tüm elektronik sınavların ertelendiği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem nedeni ile eğitime verilen aranın elektronik sınavlar için de geçerli olduğu duyuruldu. Dünden bu yana hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de YÖK tarafından yapılan açıklama doğrultusunda eğitime bir süre ara verildiği ifade edilmişti. Yapılan bu açıklamanın ardından da Milli Eğitim Bakanlığı elektronik sınavların da ertelendiğini duyurdu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURDU!

Konu hakkında MEB tarafından yapılan duyuru şu şekildeydi; "06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydan gelen depremler nedeniyle 7 gün süreyle millî yas ilan edilirken Millî Eğitim Bakanlığı da bu süre içindeki e-Sınav'lar ile ilgili karar aldı. Millî Eğitim Bakanlığı, millî yas nedeniyle 07 - 12 Şubat 2023 tarihleri arasında, ülke genelinde e-Sınav merkezlerinde yapılacağı duyurulan motorlu taşıt sürücülüğü, ustalık, kalfalık ve amatör telsizcilik gibi sınavların tümünün daha sonra gerçekleştirileceğini açıkladı."

Sınavların yenisinin ne zaman yapılacağı ve eğitime ne zaman devam edileceği konusunda yeni açıklamaların önümüzdeki süreçte alınacağını ifade etti.