Milli Eğitim Bakanlığı'ndan akran zorbalığı için yeni adım! Okullarda anlatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan akran zorbalığı için yeni adım! Okullarda anlatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce de duyurulan akran zorbalığı ile ilgili derslerin verileceği yeniden duyuruldu. Okullarda anlatılacak!

Bir süre önce Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda artık yaygın hale gelmiş olan akran zorbalığı hakkında açıklama yaptı. Yapılan bu açıklama ile birlikte ise okullarda hem öğrencilerin hem de velilerin daha da bilinçli bir hale gelmeleri adına derslerin verileceği duyurulmuştu.

Konu hakkında yaşanan yeni gelişmelerde yakın zamanda bu çalışmalara başlanılacağı öğrenildi. "Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı Çalıştayı' olarak adlandırılan bu eğitim ile 19 milyon 150 bin öğrenci ile 1 milyon 200 bin öğretmenin bulunduğu bir eğitim sisteminin bulundurulacağı ifade edildi.

BAKAN ÖZER DUYURDU!

Akran zorbalığı ile ilgili konuların okullarda anlatılacağını ifade eden Bakan Özer konu ile ilgili, "Akran zorbalığına karşı farkındalığın artırılması için öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerimizi sürekli destekleyeceğiz. Akran zorbalığı konusunda bütüncül bir yaklaşımla çalışmaların yürütülmesi amacıyla sürecin en önemli unsurlarından olan aileleri güçlendirmeye dönük faaliyetlerimizi artıracağız. Başlattığımız Aile Okulu Projesi çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz. Akran zorbalığı ile ilgili farkındalığın artırılması için Aile Okullarımızdaki programlarımızı, bu yönde güçlendireceğiz. Akran zorbalığına karşı farkındalığın artırılması için öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerimizi sürekli destekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu sayede de hem öğrencilerin hem de ailelerin akran zorbalığı konusunda bilinçlenmesini sağlayacakları ifade edildi.

REHBER ÖĞRETMENLER İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK!

Daha önce yapılan duyurularda artık her okula bir rehber öğretmen atamalarının 2023 senesinde gerçekleştirileceği öğrenilmişti. Bununla birlikte de verilecek olan bu dersler hakkında "Her okulda bir rehber öğretmen olacak şekilde yeni öğretmen atamalarını planlıyoruz. Halihazırda okullarımızda 40 bin dolayında rehber öğretmenimiz ve psikolojik danışmanımız görev yapıyor. Çalıştay raporumuzda, bu öğretmenlerimizin sosyal duygusal beceriler konularında mesleki yeterliliklerinin artırılması amacıyla program başlatılması tavsiyesi var. Bu konuda da çalışma başlattık. Ayrıca 'Zorlayıcı Yaşam Olaylarında Psikoeğitim Projesi' kapsamında hazırlanan okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise kademelerine özgü içeriklerimizi yaygınlaştırıyoruz." diyerek bu kapsam dahilinde rehber öğretmenlere düşen sorumluluklara da değinmiş oldu.