MİT tırları davasında yeni iddianame kabul edildi

MİT tırları davasında yeni iddianame kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, FETÖ'nün "sivil imamı" 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 11'i firari toplam 55 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 19 Ocak 2014'te Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, olayı organize ettikleri belirtilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "sivil imamı" 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 11'i firari toplam 55 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilerek, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görülen dava dosyası ile birleştirilmesi amacıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne gönderildi.

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, olayı organize ettikleri belirtilen FETÖ "sivil imamı" 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 55 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından bizzat yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan 1103 sayfalık iddianame, gönderildiği mahkemece değerlendirildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ali İhsan Horasanlı'nın başkanlığını yaptığı birinci heyet tarafından kabul edilen iddianameyi, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülmeye devam edilen MİT tırlarına ilişkin dava dosyası ile birleştirilmesine karar vererek, dosyanın Yargıtaya gönderilmesine hükmedildi. Heyet buna gerekçe olarak "MİT tırları dosyasının önceden Selam Tevhid'de kumpas dosyasından ayrılıp Yargıtay'a gönderilmesini" gösterdi.

İddianamede, MİT tırlarının durdurulması olayını organize ettikleri tespit edilen FETÖ'nün 11 "sivil imamı" ile örgüt davaları kapsamında tutuklanan 11 kişinin de yer aldığı 55 şüpheli hakkında hazırlanan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, bir tuğgeneral, 2 albay, 2 yarbay, 7 binbaşı, 11 yüzbaşı, 14 üsteğmen, bir teğmen, 3 asteğmen, 2 uzman çavuş, bir eski MİT mensubu, 5 öğretmen, bir RTÜK uzman yardımcısı, 2 doçent doktor, bir Sağlık Bakanlığı uzman yardımcısı, bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlisi ve bir de Mersin Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) görevlisi şüpheli yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerden "sivil imam" oldukları belirtilen 11 kişiden birinin tutuklandığı, diğer 10 şüphelinin ise firari olduğu kaydedildi.