Muğla il emniyet müdüründen BÜYÜK AYIP açıklaması
Avaztürk’ün gündeme taşıdığı Başbakan Binali Yıldırım'ın Seydikemer programı sırasında trafik kazası geçirdikten sonra ağır yaralanan Muğla Güvenlik ve Koruma Şube Müdürü Cüneyt Bilen'e yapılan büyük ayıbın ardından Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya
Avaztürk’ün 'Muğla Güvenlik ve Koruma Şube Müdürü Cüneyt Bilen'e büyük ayıp' başlığıyla gündeme taşıdığı haberle ilgili olarak AVAZTÜRK'e açıklama yapan Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, ortada yaşanılan bir iletişimsizlik ve yanlış anlama olduğunu dile getirerek, "Haberi duyunca personelimiz ağlamaklık oldu ve ben kendim onları teselli ettim. Ortada bir iletişimsizlik olabilir. Kaza sonrasında ertesi gün bizim ilgimiz ve ihtimamız görülmemiş olabilirler" diyerek iletişim problemi olduğunu iddia etti.
BİZ DE YÜZÜSTÜ BIRAKMA OLMAZ
Emniyet ve Valiliğin ilgilendiğini ve hatta durumdan Emniyet müdürünün ailesinin de haberi olduğunu belirten Çetinkaya, "Biz müdürümüzün her şeyiyle ilgilendik. Biz de yüzüstü bırakma olamaz" dedi.
HER ŞEYİYLE ÖZEL İLGİLENDİK
Muğla Güvenlik ve Koruma Şube Müdürü Cüneyt Bilen'in kaza geçirmesinin ardından ilgilendiklerini açıklayan Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan ÇETİNKAYA, "Kaza olduğu andan itibaren ben takip ettim, valilik takip etti, görevli olmamasına rağmen bir il emniyet müdürünü görevlendirdik. Hastanede yapılan bütün müdahaleleri kadar özel bir şekilde ilgilendik." dedi.
AİLEYLE GÖRÜŞTÜM
Fethiye ilçe müdürü ve terörle mücadele müdürünün kazadan sonra Bilen'in elini dahi bırakmadan ilgilendiklerini dile getiren Çetinkaya, "Kaza sonrasında istişare ettik. Müdürümüzü hemen merkeze eskort eşliğinde merkeze sevk etme kararı alarak anında ameliyata alınmasını sağladık" diyerek "Kendim bizzat hastaneye geldim. Aileyle akşam saat 22.00'a kadar oturduk" diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım'ın programında 780 tane personel 25 tane müdürün görevli olduğunu açıklayan Çetinkaya her personelin kendileri için ayrı bir öneminin olduğunu vurgulayarak, "Gözetiriz, yanında oluruz. Başından sonuna kadar ilgi ve ihtimamız var" dedi.
HABERİMİZDEN SONRA HASTENEYE AKIN
Bu arada konunun AVAZTÜRK'te yer almasından sonra Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk ile İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Muğla Valisi'nin hasteneye geldiği görüldü.
AVAZTÜRK Muğla ekibi, Müdür'ün kazasından Başbakan Yıldırım'ın bilgilendirmediği için kendi güvenliğini sağlamaya çalışırken geçirdiği kazada ağır yaralanan Bilen'i hastanede ziyaret edemediği bilgisine ulaştı.
Avaztürk / CELALETTİN YÜNEL