Muhalefette ilk ittifakın ayak sesleri! Nikah hazırlığı...
AK Parti ile MHP’nin kurduğu ve BBP’nin de dışarıdan desteklediği “Cumhur” ittifakına karşı muhalefette de hareketlenme başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel ve cumhurbaşkanı seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamamasından sonra muhalefette ilk ittifak sinyali İyi Parti ve SP’den geldi.
SEYAHATİ YARIDA KESTİ
Kulislerde dillendirilen iddialara göre, İyi Parti ile SP arasında arka kapı diplomasisi olarak yürütülen ittifak görüşmelerinde söz kesilirken, resmi nikaha da az kaldı. Erken seçim tarihinin belirlenmesinin ardından Tokat ve Sivas seyahatinde bulunan SP Lideri Temel Karamollaoğlu, bu programını yarıda keserek Ankara’ya döndü. SP Lideri Karamollaoğlu’nun yarın partisinin başkanlık divanını toplayarak, gelişmeleri değerlendireceği ve gelecek hafta içinde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de ayrı ayrı görüşeceği öğrenildi.
GENELDE İTİTFAK
Öte yandan SP’de gönül İyi Parti’ye kayarken, HDP ve CHP’nin de genel seçimlerde ittifak seçenekleri arasında tutulduğu bildirildi. İyi Parti Genel Başkanı Akşener ile bir araya gelecek olan SP Lideri Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı seçiminde ise ilk tura kendi adayları gitme konusunda ısrarlı olduğu bildirildi.
GÜL İLE GÖRÜŞME DE GÜNDEMDE
Bu arada CHP’de cumhurbaşkanı adayı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Haluk Koç ve İlhan Kesici’nin adları konuşulmaya başlandı. İyi Parti genel Başkanı Meral Akşener adaylığını açıklarken, Temel Karamollaoğlu’nun muhalefet liderleri ile yapacağı görüşmenin ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelmeyi ve adaylık önerisi götürmeyi planladığı ifade edildi.
AVAZTURK