Netflix’in planı işe yarıyor! Şifre paylaşım kısıtlaması abone sayısını arttırdı!

Netflix’in planı işe yarıyor! Şifre paylaşım kısıtlaması abone sayısını arttırdı!

Netflix'in şifre paylaşım kısıtlaması uzun zamandır gündemde yer alıyordu. Netflix şifre paylaşımı kısıtlaması ile daha fazla abone sayısına ulaşmayı planlıyordu. Son verilere göre dijital platformun hedeflerine ulaşmayı başardığı görüldü.

Dünya genelinde en çok tercih edilen dijital dizi ve film platformu Netflix, uzun zamandır çifte paylaşımı kısıtlaması ile gündeme geliyordu. Bazı ülkelerde devreye sokulan şifre paylaşım kısıtlaması, abone sayılarının artmasına imkan sundu.

Netflix aboneleri özellikle yakın arkadaşları ve aile bireyleri ile şifrelerini paylaşarak dijital platformu kullanmaya devam ediyordu. Netflix ise abone sayısını arttırabilmek adına bu duruma bir son verdi. Netflix kullanıcısı olmayan kişiler platformdan şifre paylaşımı ile yararlanabiliyordu. Ancak alınan son önlem ile bu durum artık gerçekleşemeyecek. Netflix'in aldığı bu karar ile abonelik sayısının yüzde 102 oranın da arttığı belirtildi.

KARARI KAZANDIRDI

netflixin-plani-ise-yariyor-sifre-paylasim-kisitlamasi-abone-sayisini-arttirdi-2.jpg

Mayıs ayında ABD’de başlayan şifre paylaşım yasağı, dijital diziler film platformu olan Netflix’in abone sayısının artmasına imkan sundu. Platforma yeni abone olmak için binlerce kişi abonelik başvurularını yapmaya başladı. Netflix platformu aldığı bu karar ile saatler içerisinde abone sayısını ikiye katlamayı başardı. Geride bıraktığımız 60 günlük ortalamaya göre Netflix’in abone sayısında yüzde 102 oranın da bir artış meydana geldiği belirtildi. Günlük olarak ise kayıt sayısı Netflix platformunda yetmiş üç bine ulaştı.

ABONELİĞİNİ İPTAL EDENLERDE OLDU

Netflix platformunun şifre paylaşım yasağından sonra birçok kullanıcı da aboneliğini iptal etmeyi tercih etti. Ancak bu oran, yeni abone olan kişilerin sayısına nazaran oldukça düşük bir seviyede kaldı. Netflix tarafından alınan yeni karar ile hane dışında aynı şifreyle dijital platform kullanmak isteyen her bir kişi için aylık 8 dolar ödenmesi gerekecek. Aksi halde dijital platforma hesap sahibi dışında başka herhangi bir kullanıcı erişim sağlayamayacak. Bu karar ile Netflix, planladığı hedeflerine ulaşmış oldu. Şifre paylaşım yasağı henüz ülkemizde aktif hale getirilmedi. Türkiye’de bu sistemin tam olarak hangi tarihte devreye gireceği henüz bilinmiyor. Türkiye kullanıcılarında ise abone sayılarının artıp artmayacağı da merakla bekleniyor.